What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Terminátor: Megváltás - Terminator Salvation (2009)

2009.06.06. 15:48 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Gondolom ezt már sokan leírták és fogják is még, de azért én is elmondom. A Salvation terminátor filmnek igencsak gyenge, sőt. Viszont posztapokaliptikus-háborús-akciófilmnek elmegy. Szóval nagyon sokat számít, hogy az ember hogyan ül be a moziba, hogy mit vár a filmtől. Senki ne gondolja, hogy jobb lesz az elsőnél, a másodiknál, a harmadiknál viszont már jobb (mondjuk az nem nehéz). Ha úgy mész be a terembe, hogy most akció-zúzást vársz, akkor elégedetten fogsz kijönni.

2018, Föld, háború, emberek (vs. emberek) vs. gépek. John Connor nem a fő-fő parancsnok, hanem valami szakaszvezető vagymi. Az embereivel a Skynet központban találnak egy tervrajzot a T-800-ashoz (ilyen volt Schwarzi is). Itt balhé lesz. Egy pasas sétál a sivatagban. Találkozik Kyle Reese-el, akinek nem tűnik fel, hogy a pasas semmit se tud a helyzetről.... hát akkor itt meg is állok a sztori bemutatásban, inkább mindenki nézze meg maga.

"You killed my father. You tried to kill my mother. But you won't kill me!"

Mondjuk nem a történet az, ami miatt valamennyire elviselhető lett a film, hanem a látvány, az üldözések, a bunyók, a robbantások, a felvételek... de amint valaki kinyitja a száját...  McG úgy tűnik belátta, hogy a forgatókönyv az nem az igazi (pedig még Jon Nolan is beleírkált), ezért inkább ráfeküdt az előbb említettekre, és azok tényleg nagyon-nagyon jók lettek. Christian Bale dumáját - miszerint csak sokadjára vállalta el a szerepet, mert mindig rossz volt a könyv, de ez végre jó lett - nem igazán értem, szerintem inkább azért vállalta el, mert egy rakat zsozsót kínáltak neki. Sam Worthington (Marcus-t alakítja) volt igazán a főszereplő, az ő útja sokkal érdekesebb volt, mint Connor-é. Bryce Dallas Howard (Connor felesége) nagyon el fog tűnni a süllyesztőben, ha nem talál végre egy normális szerepet, mert itt se csinál semmit. A pilóta csaj vagy a rapper katona nem oszt, nem szoroz, viszont Anton Yelchin, aki már volt a Star Trek-ben is, na ő tök jól csinálta a dolgát, szurkolok neki a jövőben. De a film legjobb szereplője kétség kívül Arnold CG változata volt XDXD.

Összeségében a Terminator Salvation egy hatalmas, és néha fejfájdító lövöldözés, ami mögött egy viszonylag korrektül összerakott, de minden belső tartalmat nélkülöző sztori húzódik meg - hiába az előbb említett pár pozitívum. Ugyanis nagyon fájó vagy csak simán üres cselekedetek erős túlerőben vannak, és a végéért (ami az egyik legrosszabb fordulat a scifi műfajban ever) is eltörném valakinek a kezét. A látványvilág fasza, a többit hagyjuk - egyszer el lehet viselni. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=owrEMGg4x3M&feature=related

 

Címkék: kritika scifi terminator christian bale action 5/10 anton yelchin mcg sam worthington bryce dallas howard

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr951167507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása