What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2009: Legjobb nem mozis filmek

2010.01.05. 19:15 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Az ember ugyebár nem csak moziból szerez vadiúj filmélményeket, hiszen 1: sajnos nem egyszer előfordul, hogy XY film csak DVD-n jut el hozzánk; 2: mindig vannak lemaradások, amiket be kell hozni. Nézzük, mi volt az öt legjobb film, amit tavaly sikerült először látnom nem moziban.

 

5: Enchanted (2007)

A Disney egy furfangos filmmel állt elő. Az Enchanted önparódiának látszik, de időközben kiderül, hogy nem más, mint a tündérmesék legnagyobb tisztelője, és fura mód a műfaj egyik legjobb tagja is egyben. A való világba került rajzfilmhercegnő története az utóbbi idők egyik legaranyosabb filmje - sikeresen idézi meg azt az igazi, klasszikus Disney feelinget. Lovely.

 

4: Fur (2006)

Diane Arbus fotóművész képzeletbeli portréja a mindig gyönyörű Nicole Kidmannel, és a karrierje második menetét próbálgató kiváló Robert Downey Jr.-al. A végeredmény egy kivételesen szép film lett a vágyról, saját életről, barátságról, szerelemről, fotózásról és ki tudja még miről - groteszk beütései pedig csak tovább emelik az élményt. Egy igazi, művészileg (és egyébként is) roppant izgalmas gyöngyszem.

 

3: A.I. - Artificial Intelligence (2001)

Kubrick mester tervei és meg nem valósult álmai nyomán készítette el Steven Spielberg a legszomorúbb, egyben talán legszemélyesebb és legszebb filmjét. Az anyukáját kereső, és csak szeretetre vágyó robot fiú, David érzelmileg teljesen sokkoló története olyan gyönyörűen valósult meg, hogy szinte szavak sincsenek rá. Csodálatos.

 

2: Apocalypse Now (1979)

Francis Ford Coppola grandiózus Vietnam klasszikusa szégyen szemre csak most jutott el hozzám, de így is nagyot tudott ütni. Coppola a földi poklot egyszerre tudta ijesztően és humorosan ábrázolni, szóval hiába a majd' 200 perc, az Apocalypse száz százalékosan élvezhető, ámde kőkemény klasszikus, a filmtörténet talán legjobb szakaszából, a hetvenes évekből. Na meg persze ott van Marlon Brando, aki úgy hozza rám a frászt három órán át, hogy nem is látom.

 

1: Million Dollar Baby (2004)

Clint Eastwood filmje főhajtásként indul a boksz előtt, ám egy villámcsapásként érkező és szinte zsigerig sokkoló fordulat következtében megnyílik a kapu valami sokkal mélyebb, többrétegű dolog felé. Eastwood nem hazudtolja meg magát: kőkeményen, kompromisszumok nélkül foglal állást, úgy, ahogy azt Dirty Harry is tenné, leszarva a szabályokat, végig a helyes úton. Közben pedig nem rest egy különös szerelem történetét is elmesélni. Masterpiece.

 

És akikkel még jó volt megismerkedni: Carlito's Way; Margot At The Wedding; 3:10 To Yuma; Knocked Up; Paris Je'taime; 21 Grams;

Címkék: 2009 a.i. enchanted fur apocalypse now best non theater movies million dollar baby

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr553302997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása