What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2009: Legjobb filmek a moziban

2010.01.07. 19:46 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Eljött a pillanat, elérkeztünk a 2009-es leltár csúcsához: a legjobb filmekhez! Meg kell mondjam, nem vagyok teljesen elégedett a 2009-es év termésével (főleg a nyári szezonnal, ahol egymás után véreztek el a blockbusterek), sok filmből sokkal többet ki lehetett volna ám hozni - de hát most érződik csak az írósztrájk, ugyebár. De azért még így is sikerült egy bivalyerős Top 10-et összehozni, szóval lássuk, kik lettek idén a legjobbak!

 

10: Frost/Nixon

Interjú van, két ember beszélget, ennyi. A feszültség mégis az egekben, hiszen az egyik fél mégis egy bukott elnök, a másik meg egy idegen területre tévedt showman. Ron Howard igazán izgi politikai thrillert tett le az asztalra, érdekfeszítően mutatva be ennek a megtörtént beszélgetésnek a sztoriját. A remek alakítások tömege meg hab a tortán.

 

9: Star Trek

J.J. Abrams képes volt arra, amire eddig tizenakárhány film, sorozat, könyv és mifene nem - felkeltette az érdeklődést az Űrszekerek iránt. A Star Trek a téma szüzeinek is izgalmas és érdekes tudott lenni, effektjein csak ámulni lehet, hangulata (és zenéje) egészen beszippantó, a lazaságot az epiccel keverő stílusa pedig a régi Star Warsokat idézte fel bennem. Az egyik legjobb popcorn film az évben.

 

8: Becstelen Brigantyk - Ingloriuos Basterds

Tarantino végre kiszakadt a saját bűvköréből és önimádatából, és letett egy olyan rohadt jó filmet az asztalra, amilyet a Pulp Fiction óta nem tudott.  Szinte mindenki brillírozik a szerepében, Brad Pitt akkora paraszt, hogy öröm nézni, de a meccset Chris Waltz, azaz Hanz Landa nyeri, a zsidóvadász. Ezen felül dumák, dumák, dumák és dumák, Mélanie Laurent személyében pedig új szépség szökött a vászonra, aki rögtön végre is hajtotta az egyik legjobb szemfestést a filmtörténetben.

 

7: Harry Potter és a Félvér Herceg - Harry Potter and the Half-Blood Prince

A Harry Potter-ek általában jók, és ez is nagyon jó lett, annak ellenére (vagy éppen azért), hogy nincs is benne igazi akció. Kicsit el lehetett mélyülni a személyiségekben és rákészülni a fináléra, valamint ez a rész lett látványilag az eddigi legjobb. És már megint át-át kacsintunk a horrorba, ami külön öröm, gondolok itt a barlangos részre, aminek a hangulata baromi jó és beszarás. Nagyon jöhet már a következő rész!

 

6: Elrabolva - Taken

Liam Neeson megmutatta, hogy a bölcs mentorokon és az angol úriembereken túl ő igazából keményebb mint Jason Bourne és az új James Bond együttvéve. A film meg nem hosszú, nem uncsi, sőt, végig pörgős és feszült, és Liam annyira de annyira profi, hogy jó nézni! Akciófilm a javából, és végre ezt a szót nem alázásként kell használni. Igazi férfi mozi!

 

5: Az Igenember - Yes Man

Jim Carrey az egyik legjobb szerep választó színész manapság. Ezúttal egy olyan filmben láthattuk, ami elsőre csak egy vicces baromságnak tűnik, valójában azonban nagyon is emberi valahol, Varazslatoserdo szerint "szinte spirituális". A Yes Man egy kis lelket önt az emberbe, hogy milyen jó is élni, és használd ki, ha már egyszer itt vagy. Zooey Deschanel pedig észbontóan jó csaj figurát hoz, és Carrey-vel való kettősük biztosítja az év egyik legjobb szerelmi történetét. Igen!

 

4: Gran Torino

Clint Eastwood búcsú szerepe mindenkit hazavág. Ő viszi a hátán a filmet, mint színész, és úgy is, mint rendező. Félelmetes, hogy majd' nyolcvan évesen mennyire zseniális ez a fickó, és nem mellesleg a történet is olyan dolgokkal bír, hogy agyam eldobom. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Eastwood még egyszer, utoljára és egyszerűen: büntet.

 

3: Adventureland

Az Adventureland 2009 legjobb inideje, ehhez kétség se fér. Aranyos és bájos film fiataloktól fiataloknak, a szerelem nyaráról, a haverokról és A lányról. Ugyanannyira lehet vígjáték mint dráma, sőt, inkább dráma vicces részekkel... szóval tökéletes az egész. Plusz itt is egy olyan szerelmi kapcsolat van, hogy fülig ér tőle szám, annyira emberi. Bill Hader pedig félelmetes baseball ütővel. XD

 

2: Rockhajó - The Boat That Rocked

Richard Curtis az egyik, ha nem a legnagyobb filmes tisztelgést hozta össze a hatvanas évek, a popzene és a beatkorszak előtt. Filmje száz százalékosan visszaadja azt a feelinget, amit én sajnos már csak Beatles lemezeken keresztül tudok átélni. Egyszer csak úgy érzem, hogy ha választhatnék kötetlenül egy helyet, ahol élhetnék, az a RadioRock hajója lenne, a haverokkal, a bulikkal, a lazasággal, a balhékkal és persze a zenével együtt. A Boat That Rocked valahol egy nagyon megható film - és nem mellesleg az utóbbi idők legjobb vígjátéka. Enjoy it! XD

 

1: Fel! - Up

Az Up emberibb, tisztább és szebb, mint más élőszereplős drámák. Az Up úgy talál pontosan bele a dolgok közepébe, hogy a poénok között csak egy fél pillanatra mutat rájuk, de akkor nagyon. Az Up egy film az életről, a barátságról és az örök szerelemről, meg a nagy kérdésről: hogyan tovább. Mindezt úgy, hogy igazából kalandfilm az egész. A Pixar újra zseniálisat alkotott. Itt is azon kattog az ember agya közben, hogy kapcsolatok, szerelem és magány, és közben könnyek szöknek a szemébe. És mondom, közben olyan poénok repdesnek, hogy leesek a földre a röhögéstől! Ezért az év legjobb filmje. Ezt csinálja valaki utána.

 

És ami még nagyon jó volt 2009-ben a mozibanKnowing; State Of Play; Zombieland; Watchmen; I Love You Man; Hangover;

 

Végignézve az élmezőnyt azért kijelenthetjük, hogy soha rosszabb évet. Remélem az idei is legalább ilyen jó lesz. Kívánok / kívánunk ezennel mindenkinek egy nagyon jó 2010-et!

 

És most már tényleg zárásként álljon itt egy remek összeállítás a tavalyi évből. Ezt tényleg érdemes megnézni, mert nagyon jó! : https://www.youtube.com/watch?v=s5bc8zFUiQE

 

Címkék: star trek up 2009 harry potter yes man taken frost/nixon gran torino inglorious basterds adventureland half blood prince the boat that rocked best movies

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr111649795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása