What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Golden Globe 2010

2010.01.18. 09:56 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Helyi idő szerint ma hajnalban kiosztották a 2010-es Golden Globe-díjakat. Az alábbiakban álljon itt a filmes nyertesek (a tévé sorozatok nekem nem mondanak semmit...) listája, ill. személyes komment hozzájuk.

 

Gloden Globe nyertesek 2010

 

Legjobb film (dráma): Avatar

Ejjjjj.... Hát azért ezt így nem kellett volna. Jó film az Avatar, szép mese, mint ahogy azt korábban is írtam már, de hát... ahm. Azért volt ott egy Inglorious Basterds is a jelöltek között, meg további két film (Up In The Air; The Hurt Locker) amik állítólag baromi jók. Jó, az Avatar grandiózussága nem mérhető semmihez, ez tény, de szerintem ettől még nem a legjobb film. Ennek most kicsit "hajoljunk be a trendnek, legyünk tömegemberek" íze van. Nem lesz ez így jó...

Legjobb film (musical/vígjáték): Másnaposok - The Hangover

Na, ez meg a másik, ami nem az igazi. Oké, Hangover, szétröhögtem magam, de ennyi. Buli film a haverokkal, ennyi. Nem mondom, hogy valami írtó erős mezőnye volt (It's Complicated; Julie & Julia; Nine), de azért ott volt a sorban a 500 Days Of Summer, amit bár még nem láttam, de innen érzem, hogy jobb, és jobban megérdemelte volna.

Legjobb férfi színész (dráma): Jeff Bridges - Crazy Heart

Na, a Crazy Heart-ot se láttam, de állítólag nagyon nagy, és Jeff Bridges tényleg fantasztikus benne (amúgy ő van a felső képen)

Legjobb női színész (dráma): Sandra Bullock - The Blind Side

Ehhez sajna nem tudok hozzászólni, semmit se láttam a jelölt filmek közül.

Legjobb színész (musical/vígjáték): Robert Downey jr. - Sherlock Holmes

Ennek nagyon örölünk!!! :-)  Bár állítólag a 500 Days Of Summer-es srác is nagyon jó volt, és megérdemelte volna.

Legjobb színésznő (musical/vígjáték): Meryl Streep - Julie & Julia

Azt egy pillanatig nem volt kérdés, hogy Meryl Streep már megint nyer, és ez tényleg egy jó kis alakítása volt.

Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz - Ingloriuos Basterds

Na, ez a díj tutira jó helyre került! Chris Waltz mint Hans Landa a Becstelen Brigantyk-ból valami félelmetesen zseniális volt. (viszont ezzel el is úszott a Lovely Bones egyetlen lehetősége a díjszerzésre, ezt azért sajnálom).

Legjobb női mellékszereplő: Mo'Nique - Precious

Ki? Hát ez az. Ez a Precious amúgy valami nagy szám odakint a díjazók körében, és mivel a többi jelöltből se láttam semmit, egy szavam sincsen.

Legjobb rendező: James Cameron - Avatar

Na azért ezt már ne! Ott volt még Reitman, Eastwood, Bigelow és Tarantino (!), nem hiszem el, hogy pont Cameron-nak kellett ezt adni. Hacsak itt nem arra gondoltak, hogy mennyi munka lehet az Avatar mögött... De igazából akkor se értek egyet

Legjobb forgatókönyv: Up In The Air

Nem láttam az Up In The Air-t, azt mondják, baromi jó, de nehezen tudom elképzelni, hogy a Basterds-nél jobb lenne a könyve...

Legjobb dal: Crazy Heart

Na, ezt mindjárt meghallgatom (T-Bone -tól a 'The Weary Kind' egyébként), hál' Istennek itt azért mellőzték azt a múltkor emlegetett nagyon rossz számot az Avatar végéről.

Legjobb zene: Fel - Up

Örölünk! Az Up-nak tényleg nagyon jó zenéje van.

Legjobb animációs film: Fel - Up

Hát ez se volt nagy kérdés, és természetesen nagyon örölünk! Hogy mennyire szeretem/szeretjük az Up-ot, arról volt már szó itt néhány bejegyzésben :-)

Legjobb idegennyelvű film: A fehér szalag - Das Weisse Band

Passz, fogalmam sincs.

 

Hát ennyi volt. Illetve még kiemelném a tévések közül, hogy Toni Collette lett a legjobb színésznő a Tara alteregói-ért, amit én nagyon bírok :-)  Legközelebbi díjkommentár az Oscar lesz, február vége felé.

Címkék: avatar up sandra bullock awards golden globe robert downey jr sherlock holmes jeff bridges up in the air the hangover

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr611681380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása