What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Pancser Police - The Other Guys (2010)

2010.10.06. 00:45 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Will Ferrell a híradósok, az autóversenyzők, a jégkorcsolyások, a kosárlabdások és a tudosók után most a rendőrökből csinált hülyét - és tök jól!

Ferrell és Wahlberg az örsön csak árnyak - ők intézik a papírmunkát, és leginkább pasziánszt játszanak a gépeiken. Pedig ők is rendőr nyomozók. Csak hát ők az other guys. Egy nap azonban a nagy elődök, a keményzsaruk nyomdokaiba léphetnek, ám ez nem lesz könnyű feladat.

"Ronda is, büdös is, de hát az enyém"

Ha Ferrell együtt dolgozik a rendező Adam McKay-el (Ancorhman, Step Brothers), akkor tuti, hogy a néző a földön fogja magát találni, annyira röhög. Nincs ez másképpen az Other Guys esetében sem - úgy röpködnek az idiótábnál idiótább poénok, hogy már nem is lehet őket számon tartani. Ám egy kicsit csalódás, hogy filmünk is pont ugyanarra a sémára épül, mint a korábbi McKay alkotások - gyökereiben hasonló alapfelállás, ugyanott van a dráma és fordulat, stb. Szóval az Other Guys azért nem váltja meg a világot, és semmivel se jobb, mint a színész-rendező páros eddigi eresztései. De ennél nagyobb bajunk sose legyen.

Viszont ha van valami különösen jó (a meglepően vicces Mark Wahlberg-en kívül) a filmben, az a buddy movie jellege. Az Other Guys, azon túl, hogy kiröhögi zsarufilmes társait, nyugodt szívvel be is állhatna közéjük, hiszen működik annyira jól, mint mondjuk egy Halálos fegyver. Teljesen átjön műfajtársainak a feelingje, és ez nem csak annak piszok jó húzásnak köszönhető, hogy a legtöbbször szomorú jazz szól a háttérben. Az Other Guys kifiguráz, de közben tiszteletben tart - ilyen egy jó műfaj-vicc.

Aki meg szét akarja röhögni az agyát, ki ne hagyja ezt a filmet. Az egész a Sam Jackson-Dwayne Johnson párossal kezdődik, ami olyan, hogy manapság bőven elég lenne - de amikor Ferrell-ék megjönnek, onnantól nincs menekvés. Masszív rekeszizom görccsel és fájó légzéskimaradásokkal lehet számolni, miközben a könnyektől már a vásznat se látod - persze mindzet azért, mert nevetsz. És amellett, hogy valóban bunkó és kissé közönséges, én kitartok az álláspontom mellett, hogy Ferrell-nek (és McKay-nek) kifejezetten intelligens humora van - kérdés az, hogy Te vevő vagy-e rá.

Szóval nem hiába vártuk az Other Guys-t, hiszen ismét egy csúcs vígjátékot kaptunk, ami akár zsarufilmnek is elmenne - de azért maradjunk csak a vígjátéknál. Megy majd a polcra a többi Ferrell film mellé - amúgy meg 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=D6WOoUG1eNo

 

Címkék: kritika comedy eva mendes action samuel l jackson ray stevenson will ferrell mark wahlberg 8/10 michael keaton adam mckay steve coogan dwayne johnson the other guys

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr292341950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása