What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2010: Legjobb nem mozis filmek

2011.01.04. 16:59 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Az ember ugyebár nem csak moziból szerez vadiúj filmélményeket, hiszen 1: sajnos nem egyszer előfordul, hogy XY film csak DVD-n jut el hozzánk; 2: mindig vannak lemaradások, amiket be kell hozni. Nézzük, mi volt az öt legjobb film, amit tavaly sikerült először látnom nem moziban.

 

5: Nick and Norah's Infinite Playlist - 2008

A jó tinifilmnek bármikor jöhetnek, és júniusban kifogtam az egyik legjobbat. A Nick and Norah ötletesen és szívvel-lélekkel mesél a kamasz szakítás nehézségeiről, és egy új szerelem kezdetéről. Mindezt egyetlen átbulizott new york-i éjszaka alatt, Michael Cera és Kat Dennings párosával. Nem lehet nem imádni.

 

4: Walk Hard - 2007

Mert Dewey Cox maga a rock'n'roll, a Walk Hard pedig egy comedy classic. Súlyos, szék-alá-röhögős poénok, nagyon kreatív zene, és az egész rocktörténet elképseztő paródiája. John C. Reilly egyszerűen zseniális.

 

3: Alien Quadrilogy - 1979/1986/1992/1997

Szégyen és gyalázat, egészen tavalyig elkerültük egymást az Aliennel (najó, az elsőt láttam korábban is egyszer), de így most legalább a teljes sztorival megismerkedhettem. Ez a sci-fi horror kult klasszikus egyáltalán nem okozott csalódást, sőt. Istentelen jó. Már csak egy kérdésem van: nem lehetne előbbre hozni 2013-at és a következő filmet???!!!!

 

2: Blade Runner - 1982

Ridley Scott halhatatlan sci-fi alapműve végre hozzám is eljutott - és valami hihetetlen az egész. Mocskos sci-fi noir, cyberpunk, és Harrison Ford, valamint a rendezői befejezés, ami annyira jó nyitott vég, hogy talán még nem is láttam ilyet. És már azt is tudom, hogy a pillanatok elvesznek az időben. Mint könnyek az esőben. Alapmű.

 

1: (500) Days Of Summer - 2009

A Summer a legjobbkor volt a legjobb helyen, ez kétségtelen. A szerelemről szóló filmek egyik legjobbját hozta össze Marc Webb, annyira hitelesen és egyszerűen, hogy taps. A Summer segít, rávilágít, elmagyaráz, szórakoztat, megnevetett - és közben végig igaza van. Ha valaki nem hiszi, akkor csak annyit mondok: expectations/reality.

 

És akikkel még jó volt megismerkedni: Defendor; Sleepless in Seatle; The Elephant Man; Toy Story 2; Mystic River, Life of the Others; Step Brothers; Lars and the Real Girl; Stand by Me; Sex Drive;

Címkék: alien 2010 walk hard blade runner 500 days of summer best non theater movies nick and norahs infinite playlist

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr202559451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása