What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Oscar jelölések 2011

2011.01.26. 00:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Megjöttek a jelöltek, és ilyen szoros versenyre én nem is emlékszem.

Idén az a fura helyzet állt elő, hogy ha a legjobb tízből bárki nyer, én nem fogok nyafogni. Ez egyébként a többi kategóriára is igaz. Összesítésben a King's Speech szedte össze a legtöbb jelölést (12), őt követi a True Grit (10), majd döntetlenül az Inception és a Social Network (8). Lássuk akkor kicsit bővebben a jelölteket.

The King's Speech, mint legjobb film, főszereplő (Colin Firth), mellékszereplők (Geoffrey Rush és Helena Bonham Carter), rendező (Tom Hooper), eredeti forgatókönyv, fényképezés, vágás, art direction, jelmezek, zene (Alexandre Desplat) és hangkeverés.

True Grit, mint legjobb film, főszereplő (Jeff Bridges), női mellékszereplő (Hailee Steinfeld), rendezés és adaptált forgatókönyv (Coen-ék), fényképezés, art direction, jelmezek, hangkeverés, hangvágás.

Inception, mint legjobb film, eredeti forgatókönyv (Nolan), fényképezés, art direction, zene (Hans Zimmer), hangkeverés, hangvágás és special effektek.

The Social Network, mint legjobb film, rendező (David Fincher), főszereplő (Jesse Eisenberg), adaptált forgatókönyv, fényképezés, vágás, zene (Trent Reznor, Atticus Ross), hangkeverés.

 

A tíz legjobb film: The King's Speech, True Grit, Inception, The Social Network, The Fighter, The Kids Are All Right, Black Swan, 127 Hours, Toy Story 3, Winter's Bone.

Emelett a legjobb animációs filmért a Toy Story 3, a How To Train Your Dragon és a L'illusionniste versenghet.

Természetesen minden körülmények között az Inception-nek szurkolunk, de ha az amúgy nagy esélyes Social Network nyer, annak is nagyon fogok örülni. Meg amúgy nincs kifogásom senki ellen.

Ami nem tetszik: 1:Nolan igazán kaphatott volna egy rendezői jelölést;  2: bár nem vagyok egy nagy Tron rajongó, de hogy mellőzték a filmet a special effects kategóriában, az szánalom és felháborító.

Az Oscar átadó február 27-én lesz. A jelöltek teljes listája itt is elolvasható: http://aeonflux.freeblog.hu

· 1 trackback

Címkék: oscar awards inception the social network the kings speech true grit

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr282612925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Íme az idei az Oscar-jelöltek 2011.01.26. 11:25:01

Kihirdették a február 27-én éjjel átadásra kerülő 83. Oscar-díj jelöltjeit. A legjobb filmnek járó díjra David Fincher Facebook-filmjét tartják a befutónak, de biztosan jut elismerés a legjobb női főszereplő nagy esélyesét felvonultató Fekete hattyúnak, l…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása