What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Sorsügynökség - The Adjustment Bureau (2011)

2011.04.07. 11:33 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Habár az előzeteséhez képest sehol sincs ez a film, azért még egyáltalán nem csalódás.

David (Matt Damon) ifjú feltörekvő politikus, aki véletlenül találkozik a gyönyörű Elise-szel (a gyönyörű Emily Blunt), és rögtön beleszeret. Aztán egy nap David mindettől függetlenül véletlenül belát a függöny mögé: az emberek élete egy maghatározott terv szerint halad, és ezt kalapos úriemberek biztosítják. A tervben nincs benne, hogy David és Elise összejöjjön. Hősünk persze ezzel nem törődik, és szembeszáll a rendszerrel szerelméért.

 "I hate downtown"

A Sorsügynökség is az a film, ami teljesen másnak reklámozza magát, mint ami valójában. Előzetesekből és egyebekből kiindulva ez egy menekülős sci-fi dráma kellene, hogy legyen, némi romantikával, és jól összerakott háttérrel a világot irányító kalaposokról. De ez egy romantikus film, misztikus elemekkel.

Hogy ez az alapul szolgáló Philip K. Dick novellára mennyire igaz, azt sajnos nem tudom, de az biztos, hogy a film nem lő nagy bakot ezzel a műfaji beállítással. Sőt. A Sorsügynökség kifejezetten kellemes szórakozás, egy rakat (szándékosan) komikus elemmel, egy kis paranoiával, meneküléssel, és mindenek felett egy hál' Istennek nem nyálas, hanem inkább szép szerelmi történettel. Bár valószínű Matt Damon és Emily Blunt nélkül ez közel sem lenne olyan jó, hiszen az ő párosuk nagyon sokat dob a dolgon, és emelik a filmet a tényleg szerethető kategóriába.

Ennél többet mondani nem nagyon lehet, hiszen ez is "csak egy jó film", a szó legjobb értelmében. Bármelyik szombat estén elővehető kis mozi. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wZJ0TP4nTaE

Címkék: kritika thriller matt damon drama romantic 7/10 emily blunt anthony mackie the adjustment bureau philp k dick

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr692806824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása