What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Férfit látok álmaidban - You Will Meet A Tall Dark Stranger (2010)

2011.05.15. 10:40 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Woody Allen valószínűleg a legravaszabb rendező.

Anthony Hopkins elhagyja feleségét, és hozzámegy egy kurvához. Közben lánya, Naomi Watts a főnöke, Antonio Banderas felé kacsingat. Watts férje, Josh Brolin könyvírással küszködik, aztán beleszeret a szomszédban gitározó lányba. Eközben a Hopkins által otthagyott feleség eljár a jósnőhöz, és konstatálja, hogy ő már élt korábban is.

"Valószínűleg tartom, hogy én voltam Jeanne d'Arc"

Woody Allen legújabb szösszenete a következő Shakespeare idézettel nyit, ami az életet magát a következőképpen definiálja: “a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.” Ez azért roppant ügyes megoldás, mert amint vége lett a filmnek, az első vádam az volt ellene, hogy ennek aztán a világon semmi értelme nem volt - aztán eszembe jutott, hogy Woody ezt már az elején megmondta. A lehető legjobb pajzs ez a filmnek, kvázi magyarázza önmaga semmilyenségét. Persze a film ettől még nem jó, inkább értelmetlen és kusza, és a végére sehova se vezet - de ezeket úgymond nem lehet neki felróni, hiszen ezt már az elején bevallotta.

A You Will Meet akkor jó, ha csupán jelenetenként nézzük, mert azok iszonyat jó színészekkel eljátszatott iszonyat jó 5-10 percek. Miután Woody filmről beszélünk, persze, hogy minden a párkapcsolatokról szól, a legfurább (de mégis hihető és emberi) helyzetekben. Leginkább olyan, mint egy családi album, amit az ember szívesen elnézeget, akár még röhög is rajta - aztán egyszer csak vége van, és minden megy tovább, és nem történt semmi. A film legnagyobb baja az (bár el tudom képzelni, hogy ez szándékos), hogy senkivel se lehet benne azonosulni, senkit se lehet különösebben utálni vagy szeretni benne - mindenki csak úgy van, meghatározott távolságra a nézőtől. Ezen felül, mint azt az előbb elkezdtem mondani, az adott jelenetek se képesek egy jól működő filmmé összeállni. Ezek után a You Will Meet legalább egy halk tapsot érdemel azért, hogy nem bűn rossz, hanem egészen fogyasztható és szórakoztató.

A You Will Meet egy a sok Woody szösszenet közül, semmi több. Vannak benne jobb (Brolin) és kevésbé jó (Banderas)  történet szálak, van benne sok jó poén, és sok jó aktor - de egy mozijegyet azért nem ér meg. Semmilyen film, amitől semmi se fog történni.Max egy 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OLLbzJC_mp4

Címkék: kritika comedy antonio banderas naomi watts drama woody allen anthony hopkins josh brolin 6/10 you will meet a tall dark stranger

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr882904930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása