What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Chloe (2009)

2011.10.16. 16:16 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Mindegyik nő Liam Neesont akarja.

Catherine (Julianne Moore) biztosra veszi, hogy férje (Liam Neeson) minden jó nővel megcsalja őt. Hogy ennek utánajárjon, felkéri Chloe-t (Amanda Seyfried), a luxus prostit, hogy próbálkozzon be a férfinál, hogy lássa, az mit tesz. A próbálkozások sajna sikerrel végződnek, és Cathernie lába alól fokozatosan csúszik ki a talaj - ráadásul Chloe is megmutatja az igazi arcát.

"I guess I've always been good with words"

Atom Egoyan filmjében minden megvan egy jó kis thriller-hez. Tisztességes forgatókönyv, ami bár nem írja újra a műfajt, de szolgál egy-két kellemes csavarral; remek színészek kiváló játéka, főleg Julian Moore részéről, ami azért érthető, neki van a legtöbb ideje, de akkor is; lelkiismeretesen kidolgozott karakterek, melyek közül a címszereplő simán beállhatna az "emlékezetes pszichopaták" csoportjába, ha nem is az élvonalba, de a szomszédságukba mindenképpen; és persze Liam Neeson, akinek itt csak a mellékalak szerepe jut, de még így is büntet. Szóval mindene megvan ennek a kritikailag nem túlságosan kedvezően fogadott filmnek. Ez utóbbi tudatában a játékidő előrehaladtával egyre inkább meglepődöm, és tapasztalom, hogy a Chloe egyáltalán nem rossz film. Persze, nem egy világmegváltás, de kellően pörgős/izgalmas/érdekes erotikus thriller, aminek pluszba néha-néha még kifejezetten jó megmozdulásai is vannak (telefonálás a rendelőből, hmmm). Már azon gondolkodom, hogy a végén hét vagy nyolc pontot adjak-e neki.

Sajnos az egész az utolsó felvonásban nyírja ki teljesen önmagát (mondjuk a totál semmilyen szex jelenet se volt jó pont a közepén, de mindegy), mikor is a lehető legcikibb módszerekkel próbálja izzadságszagúan megidézni a Végzetes vonzerőt, holott eddig rohadtul nem erről volt ám szó. Itt a Chloe egészen összeesik - nagy kár érte, mert igazán jól indult, akármi kisülhetett volna belőle. Csak a vége előtti teljesítménye miatt érdemli ki a 7/10-et.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=JWLEz-1VzSk

És végre kimondták az örök igazságot, miszerint a nők vonzóságán a leengedett haj legalább 10%-ot javít.

Címkék: kritika thriller chloe liam neeson 7/10 julianne moore atom egoyan amanda seyfried

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr163307068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása