What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2011: Legjobb nem mozis filmek

2012.01.02. 18:56 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A helyzet az, hogy mindig lesznek lemaradások a filmtörténet területén, amiket be kell hoznom - a leltáraknak eme állomása erről szól. Nézzük, mi volt tavaly az öt legjobb film, amit először sikerült látnom, de nem a moziban.

 

5: Fanboys -2008

Hát ez nagyon távol áll a mestermű jelzőtől, viszont a Fanboys olyan őszintén beszél a fanságról, hogy azt nem lehet nem imádni. A négy örök haver road-movieja egészen George Lucas birtokáig egyszerre szék-alá-röhögősen vicces és totál megható - és a fergeteges cameokról még nem is beszéltünk, főleg, amikor Seth Rogen megverekszik önmagával XD. Star Wars életérzés - rajongóktól rajongóknak

 

4: Dog Day Afternoon - 1975

A legelbaltázottabb bankrablás ever - erre a délutánra se Al Pacino, se a banki alkalmazottak, se a zsaruk nincsenek felkészülve. Sydney Lumet filmje remekül egyensúlyozik a poénok és a kemény dráma között, még egy kis társadalom kritika is belefér - de az egészet a jó öreg Al talán legnagyobb alakítása viszi el a hátán. És Wyoming nem egy ország.

 

3: M.A.S.H. - 1970

Ez viszont mestermű. Robert Altman háborús szatírája a Koreában állomásozó amerikai hadsereg orvosairól úgy telitalálat, ahogy van - dumák, gegek, golf, Égő Ajak és a fiatal Donald Sutherland gondoskodik a szünet nélküli röhögésről. Hiszen máshogyan nem igen lehetne túlélni a háború poklát.

 

2: Monsters, Inc. - 2001

Mindenki tudja, hogy a Pixarnak szinte csak zseniálisan jó filmjei vannak, de a Monsters, Inc. tényleg az egyik legjobb. A remeknél is remekebb alapötlet, nagyszerű karakterek, még nagyszerűbb poénok - és még valami, amit az asztali lámpások is csak a legjobb formájukban tudnak: felnőtteket is teljesen megható pillanatok. Most már alig várom a jövőre érkező prequelt.

 

1: All The Presidents Men - 1976

A Watergate esetet felgöngyölítő újságíró páros, Woodward és Bernstein - vagyis Robert Redford és Dustin Hoffman - történetének filmes adaptációja talán a legjobb politikai thriller, ami valaha elkészült. Adatok, szavak, számok, címek kibogozhatatlannak tűnő sora, de mégis annyira izgalmas, feszes, és néhol ijesztő az egész, hogy a 130 perc csak úgy elrepül. Egy lebilincselő nyomozás - Alan J. Pakula legjobb filmje.

 

És akikkel még jó volt megismerkedni: Mission: Impossible 3; Rocky; The Insider; United 93; Moon; Battle Of The Bulge; The Great Escape; Finding Nemo; The Bank Job; A Nightmare On Elm Street - 1984; Bullitt; The Crying Game;

Címkék: 2011 mash fanboys monsters inc best non theater movies dog day afternoon all the presidents men

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr203513986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása