What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack XVI

2012.11.04. 19:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ki tudja miért, de egy Szarfilm Pack mindig könnyebben összejön, mint egy NonTheater... 

Álmok otthona - Dream House (2011)

dream_house_movie.JPG

Képzeld el, hogy megnézel hat-hét szar horrorfilmet, amik olyan, különböző nagy fordulatokkal operálnak, amiket más filmből nyúltak le. Vedd ki ezeket a fordulatokat, és vágd őket össze, hogy létrehozd az igazi horror-klisé panoptikumot, ami zagyva lesz és unalmas, és ahol félni kellene, ott mindenki ásítozik majd - hiszen ezeket már láttuk egyszer. De ha mindehhez nincs elég türelmed vagy időd, akkor nézd meg a Dream House-t, mert ugyanott fogsz tartani - de így legalább csak 80 perc megy el az életedből, és A-listás sztárokat láthatsz égni. 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=nIeMYPfnST0

Superman és a Nap-expedíció - All Star Superman (2011)

Pár évvel ezelőtt a DC Comics elindított pár karakterére egy úgynevezett All-Star képregény sorozatot, aminek az volt a lényege, hogy egy minisorozaton belül amennyire csak lehet, bemutassák az adott figurát - ami annak jó, aki éppen most lép be a témába, így nem feltétlenül kell több évtizednyi képregényen átrágnia magát annak ismeretéért. Természetesen Superman rendelkezik ilyen szériával, mely tizenkét részből áll, minden rész más (többnyire kínosan agyament) kalandot tartogat, ám van egy összekötő erő: az Acélember a végnapjait éli. Ezt a történetet kapjuk meg az aktuális,  70 perces DC rajzfilmben, és gondolom mondanom se kell, hogy ilyen csekély időtartamba nem lehet egy ilyen hosszú sztorit beletuszkolni. A gáz az, hogy a készítők megpróbálják: szinte képről-képre próbálják meganimálni a képregényt, aminek az eredménye egy akkora katyvasz, amilyet talán még nem is láttam. Különböző figurák és történések tűnnek hirtelen fel és le, mindenki kábé három percet kap, egy érthetetlen mindfuck az egész (hiszen mint mondtam, maga az alap eléggé beteg), ami nemhogy nem segít a Superman világában való tájékozódásban, de minden laikust alaposan be is olt Clark Kent ellen, rosszabb esetben egy életre. Dramaturgia zéró, az értelmes mondatok és cselekedetek száma úgyszintén - gyermekektől és felnőttektől egyaránt elzárva tartani. 1/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WvstmYjoDYE

Nowhere Boy (2009)

John Lennon a legendás Beatles kétség kívül legkultikusabb tagja. Művészetén kívül rengeteg könyv, film és egyéb melléktermék őrzi emlékét. A Nowhere Boy is egy ezek közül, de semmivel se tűnik ki az átlagból. Lennon életének többször is megfilmesített szakaszát, a gimis éveit dolgozza fel a film, mely korszak nem volt éppen egy leányálom csonka családja egyik tagjának sem. Sam Taylor (aki a főszereplő, Aaron Johnson hitvese) filmje ott bukik el, hogy minden erejével eme dráma szakkör drámaiságán dolgozik, s így lényegében csak egy száz perces szenvedős veszekedést kapunk, ami csak néha működik, viszont igencsak fárasztó. Kapaszkodó nincs, Lennon figurája sajnálatra méltó, de szerethetetlen, és más karakterekkel se lehet azonosulni - legfeljebb Kristin Scott Thomas remek alakításában gyönyörködni. Én azt tanácsolom a következő John-film készítőjének, hogy foglalkozzon a felnőtt évekkel, mert ezt a fejezetet már nagyon unom. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xHlbnjP8Wl4

Címkék: kritika superman fantasy thriller animation naomi watts drama action daniel craig rachel weisz dc superhero 1/10 4/10 2/10 kristin scott thomas nowhere boy aaron johnson dream house szarfilm pack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr334888878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása