What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A hét pszichopata és a si-cu - Seven Psychopaths (2012)

2012.12.12. 17:22 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nagyon kíváncsi vagyok Martin McDonagh következő lépésére.

seven_psycho_movie.jpg

Marty (Colin Farrell) barátai (Sam Rockwell; Christopher Walken) kutya-rabló bizniszben utaznak, ám ezúttal rossz ebre tesznek, hiszen egy elmebeteg maffiafőnök kedvencét nyúlják le. Hőseink menekülni kényszerülnek, és meg sem állnak egy sivatagig, ahol letáboroznak, és nekiállnak forgatókönyvet írni.

"- Kedden meglátogatlak és megöllek.
- Oké. Kedden úgysincs semmi dolgom."

Martin McDonagh négy évvel ezelőtt letett az asztalra egy hamisítatlan masterpiece-t, az volt az In Bruges. A film "ezredik Pulp Fiction klón" léte ellenére több, mint működőképes volt, méghozzá azért, mert McDonagh egy elég masszív drámával töltötte meg a káromkodó gengszterek kálváriáját, és ettől valahogy egy furcsa és szerethető lelket kapott az egész, valamint egy imádnivaló melonkólikus hangulatot. Rendezőnk most visszatért a bűnözők földjére, ám Európa helyett most L.A.-ben zajlik a cselekmény, szereplőink száma is megnőtt, és a folyamatos marhulást ezúttal semmi se köti össze az égvilágon.

Először úgy voltam ezzel, hogy oké, Brűzsben kiéltük a lírai hangulatot, most jöjjenek az agyatlan akciók és dumák, annyi baj legyen. Ha csak ez lett volna a baj, akkor nagyon boldog lennék, de a problémák hosszú sora közel sem ér itt véget. Történetünk mindenféle ív vagy logika nélkül megy össze-vissza, leginkább a semmibe, karakterek tűnnek föl, aztán meg gyorsan le (Olga Kurjankó mi a frászt keres a plakáton, ráadásul egy olyan ruhában, ami sose volt rajta, lévén fél percet tölt a vásznon), és bármiféle értelem minimális szikrája se fedezhető fel ebben a projectben. És nem vicces. Egy kicsit sem. A dialógok fáradtak és fárasztóak, a gegek nem működnek, és a száz perc alatt senki még csak fel sem kuncogott a nézőtéren - valahogy kínos az egész (bár néhány kósza jó poén azért akad, de az nagyon kevés). Emellé pedig baromi unalmas film is ez, ráadásul úgy, hogy ő végig azt hiszi magáról, hogy marhajó. Tényleg olyan, mintha egy Tarantino-t istenítő amatőr minden átgondolás nélkül nekiállt volna marhulni a haverokkal. Nem is akartam elhinni.

Lövésem sincs, hogy hol mehetett ennyire félre ez a film, de hogy a Brave mellett ez az év legnagyobb váratlan csalódása, az biztos. Borz alom. Én nagyon szurkolok McDonagh-nak, hogy legközelebbre találjon vissza önmagához, mert tehetséges ember - és reméljük nem arról van szó, hogy tehetsége egyszer használatos. 3/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OOsd5d8IVoA 

Címkék: kritika comedy colin farrell action woody harrelson olga kurylenko christopher walken 3/10 martin mcdonagh sam rockwell seven psychopaths

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr544961581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása