What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Frances Ha (2012)

2013.11.11. 10:34 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ilyen egy igazi álompár.

frances_ha_movie.jpg

Frances (Greta Gerwig) 27 éves, New York-ban él, táncos, és legjobb barátnőjével élvezi az ifjúságot. Ám mikor ez utóbbi úgy dönt, hogy férjhez megy, felnő, és egy pillanat alatt otthagyja hősünket, Frances-nek komolyan át kell gondolnia az életét...

"I'm too tall to marry"

Sokáig gondolkodtam azon, hogy a Frances Ha végülis kinek a filmje? Tudniillik, a rendező-főszereplő, illetve az írópáros, Noah Baumbach és Greta Gerwig az életben is párt alkotnak, és jól láthatóan közös szerelemgyerekük ez a mű. Csalóka dolog ez, hiszen Gerwig uralja a vásznat, alakítása, stílusa, igazából egész személyisége átjárja a filmet, így elsőre magát Baumbach-ot csak a háttérben képzeltem el, aki éppen az asszonykának segít a forgatásban. Lassan én szégyellem magam, hogy mennyire vak voltam: hiszen ami a közönség szeme előtt pereg, az egyik legszebb művészi közreműködés, amit láttam.

Baumbach nem hazudtolja meg magát, és teljesen olyan filmet csinál, amit megszokhattunk, és el is várunk tőle: felnövéstörténet ez, mese az élethez való alkalmazkodásról, a terhek ledobásáról, az önállóságról. Rendezőnk mindezt gyönyörűen rejti Greta nevű csomagolópapírjába, talán még jobban is, mit kellene, hatalmas szabadságot adva ezzel főhősének, aki él is a lehetőséggel. Gerwig tökéletesen foglal magába egy egész társadalmi réteget, annak minden jellemző örömével és gondjával, mindezt elképesztő könnyedséggel, szinte kisujjból kirázva - és egy pillanatig se hiteltelen. Ketten együtt pedig olyan filmet tesznek le az asztalra, amit a hetvenes évek Woody-ja is megirigyelne - a Manhattan-re való hajazás se csak a fekete-fehér képekből áll. Az életre való megoldásuk pedig pofátlanul egyszerű, mégis tanítóvaló lenne egy egész generációnak. És mondtam már, hogy mindezek mellett még nagyon vicces is? 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YBn5dgXFMis

Címkék: kritika comedy drama 8.5/10 greta gerwig noah baumbach frances ha

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr405625956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása