What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: World War Z - Steelbook Edition

2014.01.30. 08:56 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Október legvégén jelent meg hazánkban a World War Z DVD-n és háromféle BD-n (sima 2D, fémdobozos 2D, és 3D), melyek közül én a fémmel felvértezett verziót tudhatom magaménak - lássuk, hogy mennyire jó nekem.

wwz_bd_review.jpg
(A kép a Blu-ray.com-ról származik)

Az utóbbi időben annyi tortúrát, mint a WWZ, talán egy film se állt ki, de csodák csodájára végül csak jól jött ki a buliból. Brad Pitt világjáró zombikalandja vitathatatlanul 2013 egyik legjobb blockbustere lett, s eme blogon is kiérdemelt nyolc pontot - szóval ő maga nem fogja hátráltatni a végső ítéletet.

Tálalás

Mint a poszt címe is mondja, fémdobozzal állunk szemben, és ha mondhatok ilyet, régen kaptunk ilyen szépet ebből a kategóriából. A film legjobb poszterének kissé átszerkesztett verziója köszönt ránk az elülső oldalon, a fekete gerincen (a logók mellett) csak a cím díszeleg, hátul pedig a jó öreg Brad sétálgat egy bazi puskával. Egységes, már-már elegáns az összkép - egészen addig, amíg ki nem nyitjuk a darabot. A két szárnyra két különböző kép került: az elsőn a film elején látható, lépcsőházas menekülés egy pillanata, a lemez mögött pedig a végjáték egyik fontos kelléke, a fecskendő pihen. Ez még nem is lenne baj, de mindkettő postai csomagolópapír-barnára van színezve, ami őszintén szólva marha ronda. De még mindig nem ez a legnagyobb baj, hanem a lemez: a Paramount ismét hozta a tőle elvárhatót, és hófehér diszket bírt belepakolni ebbe az egészbe. Szóval ez a kiadvány kívülről az egyik legpofásabb, belül viszont az egyik legocsmányabb. Szerencsére a gyors töltés és a nagyon jól összerakott, hangulatos (és mozgóképes) menü szépít, de megmenteni már nem tudja a meccset. 

Kép/hang

Igazi vigaszt filmünk minőségében találhatunk, hiszen az természetesen remek. A 2.39:1-es kép nagyon szép, nagyon éles, és a jópár, sötét vagy éjszakai jelenet (ajánlom figyelmedbe a koreai részt) se fog ki rajta egyszer se, minden tökéletesen látható. Ugyanakkor meg kell mondjam, hogy láttam már jobb, szebb, élesebb BD képet, szóval ezen a téren nem mondanám kiemelkedőnek a WWZ lemezét - persze ez nem jelenti azt, hogy baj lenne vele, csak simán jó. Érdekes, hogy a hangról is hasonlókat tudok mondani: hiába tölti be a kifogástalanul a szobát, az angol DTS-HD MA 7.1-től azért többet várna az ember - bár lehet, hogy csak arról van szó, hogy Batmanekehez, Transformerekhez és Jaegerkhez vagyok szokva. Komolyan vehető panasz azért nem érheti a hangsávokat, mindegyik remekül szól - ennek demonstrálásához a film legjobb részét, a jeruzsálemi történéseket ajánlom, ahol aztán minden felvonul, helikopterektől a Muse zenééig. Az angol mellett pedig a magyar DD 5.1-nek se kell szégyenkeznie - rajtuk kívül még cseh, lengyel, orosz, thai, török 5.1-et, valamint egy szekérnyi, használhatatlan feliratot találhatunk a lemezen.

Extrák

Ha nem valami kiemelt címről van szó, a Paramount általában egy órányi, "oké" minőségű bónuszt szokott összekaparni a lemezeire, és látszólag ez most is így van - látszólag. Viszont magyar felirat mindenhez dukál.

Az extrák első pontja az Origins, mely nyolc, egészen jó percen át foglalkozik a film alapjául szolgáló könyvvel.

Ezután hét percig hallgathatunk okosságokat a különböző vírusokról, illetve tanúi lehetünk, hogy néhány doki hogyan próbálja visszafogni a röhögését, miközben azt állítja, hogy a filmben látottak akár meg is történhetnek.

Ez eddig tényleg oké, de most jön a WWZ: Production, aminél nagyobb csalódás nem tudom mikor ért utoljára extrával kapcsolatban. A szűk negyven percnyi, négy részre osztott (Outbreak, Journey Begins, Behind The Wall, Camouflage) werk a film kulcsjeleneteivel foglalkozik, leginkább a forgatásra kitérve. Ez eddig szép is jó, de annyira fájóan felületesen teszi mindezt, mintha csak az iTunes Trailers-re szánt kis feauture-öket néznénk. Hihetetlenül rosszak ezek a doksik, amik nagy részét valójába a filmből bevágott klippek teszik ki, és amelyekben emlékeim szerint Brad egyszer se szólal fel.

Mi hiányzik

A külcsín hiányosságain kívül (aminek a lemez szitázása a legfájóbb pontja) a jó extra tartalom az, ami leginkább hiányzik erről a kiadványról. Nem is azt mondom, hogy több, vagy más szerkezetű kellene, hanem a meglévőnek egy sokkal, sokkal jobb, érdekesebb és informatívabb változata. Ezen felül még elnéztem volna a trailereket, vagy valami Muse-ra vágott kis montázst is.

Ítélet

Hiába a fém, az egyórányi bónusz, meg maga a jó film, ez a kiadvány nem éri meg a nyolc rongyot. Ha szeretted a filmet, és valaki azt kérdi, hogy mit vegyen neked ajándékba, akkor persze nyugodtan bökjél rá erre, de különben várd ki, amíg a sima változat lemegy ötezer környékére.

Film: 8/10;  Kép/hang: 8,5/10; Tálalás: 6,5/10; Extrák: 3,5/10

 

https://www.youtube.com/watch?v=SMUaymY6_Ek

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2013/06/30/film_z_vilaghaboru_world_war_z

megrendelés és infók: http://xpress.hu/xp/prod.asp?PID=22378&VID=066-949487907-35719660408413360

Címkék: review world war z bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr465789491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása