What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack XIV

2014.09.02. 08:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A hobónak hála sikerült felzárkóztatnom magamat DreamWorks-ből, s nem mondom, hogy totális időpocsékolásban vettem részt.

 

Az öt legenda - Rise Of The Guardians (2012)

rise_of_the_guardians_movie.jpg

Az Avengers évében bedobni egy olyan ötletet, melyben ajándékhozó... ööö... mesebeli... ööö.... mittoménmilyen lények szupercsapatot alkotnak, nem a legjobb ötlet, ha pedig végignézünk a tagok listáján, akkor joggal fulladunk faceplam-ba: a Mikulás, a Húsvéti nyúl, Jack Frost, az Álommanó és a Fogtündér egyesül a mumus ellen. Ezzel valószínűleg még a Pixar is izzadna, így aztán ultra meglepetés volt, hogy a DreamWorks egy vállalható, sőt, jó filmet hozott össze ebből a sületlenségből. Ugyanis a jópofa figurák, a remek látványvilág, és a még remekebb akciók mellett a lélek is a helyén van, a központi probléma pedig, amivel meg kell küzdeni, egyszerűen marhajó. Én lepődtem meg legjobban, hogy ez az összetákolt agymenésnek tűnő valami valójában egy igencsak átgondolt, tartalommal rendesen megtöltött mű, aminek persze megvannak a maga DW-s hibái, de összességében egy kiváló menet. 7,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vWs0qulZ00I

 

Croodék - The Croods (2013)

A Crood névre hallgató ősember család rettegve él az őskorban, hiszen minden sarkon veszély leselkedik, így ha nem muszáj, nem is csinálnak semmit - legalábbis ez a családfő nézete, aminek a tinilány persze ellent fog mondani. Hatalmas kliséhalmaz ez a film, ronda figurákkal, hülye humorral, percre kiszámítható cselekménnyel, idegesítő főhőssel (hú de leütném azt a csajt) és durván szájbarágott tanokkal - csak súrolja a nézhetőség határát. De mit ad Isten, az utolsó harmadra rendesen megváltozik a játszma, sőt, az érzet olyan, mintha valahol valakik újra nekifutottak volna ennek a projectnek. A határokon belül mindent lecserélünk, a hangvételt, a morális dolgokat, sőt, még főszereplőt is váltunk, és hiszed vagy sem, innentől biza minőséget szállít a DW, nem is akármilyet. Kár, hogy ez a mentőakció csak a finisre fut be, de arra legalább elég, hogy a kritikus határon átlökje Croodékat. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4fVCKy69zUY

 

Madagaszkár 3 - Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

A Madagaszkárral nincs nagy közös múltunk - egészen pontosan az első két résznek csak az előzetesei, cselekményvázai és persze a nagyon rossz hírük jutottak el hozzám. A harmadik előtt lélekben felkészültem arra, hogy ez egy elmegyilkos másfél óra lesz, ám kellemesen csalódnom kellett. A fájóan ocsmány minimál-animáció, az idegesítő, debil humor és a fél tollvonásokból álló karakterek mellett ugyanis egy dolog rendben volt: a történet, és az, amit ezáltal a film mondani akar. Na persze nem kell szellemi magasságokra gondolni, legfeljebb középszerre, viszont ezt az átlagot a film jól hozzá, s pár pillanatra még igazi, szeretnivaló lelket is növeszt (a tigris naggggyon jóóóó!). A lécet így, bár éppen csak, de átugorja, s bár az összkép pozitív, azért nem vágyom pótlásokra, és következő kalandokra. 5,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mVEinXUrEp0

Címkék: kritika madagascar nicolas cage comedy animation jude law action hugh jackman ben stiller alec baldwin 6/10 adventure dreamworks isla fisher frances mcdormand 5.5/10 emma stone 7.5/10 chris pine jessica chastain bryan cranston rise of the guardians nontheater pack the croods

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr626658063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása