What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Sírok között - A Walk Among The Tombstones (2014)

2014.11.01. 08:26 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Csak egyvalami hiányzik.

walk_among_the_tombstones_movie.jpg

Matt Scudder (Liam Neeson), az ex-zsaru magánnyomozó egy drogbárótól kap megbízást, elrabolt és megölt feleség ügyében. Hősünk passzolja a témát, ám mikor más ügyfelektől is ilyen felkéréseket kap, mégis kutakodni kezd...

"They are not human"

Jó buli a régimódi nyomozós film, a noiros, lassú égésű thriller, s ha még a műfaj klasszikusait is idézi, hacsak szóban is, akkor meg aztán pláne. Ilyenfajta film a Tombstones, és jó ilyet látni, kiégett magánszimattal, kellő erőszakkal, gyönyörűen sötét atmoszférával - igazi Fincheres anyag. Minden klappol, kivéve egyet: Scott Frank író rendező sajnos kifelejtett egy adalékot Lawrence Block regényének vászonra álmodásáról, ez pedig a feszültség, az izgalom. Ez biza a nullán áll, és csak nagyon ritkán mozdul el onnan, s akkor is csak minimális mértékében - Frank a világon semmivel nem tudja elnyerni a figyelmet. A papíron jó, csavaros, sok adattal és névvel operáló sztori így válik semmitmondó infóhalmazzá és nyűggé, a már említett lassú, ám máskor stílusos és roppant hatásos, klasszik-noir tempó meg igazi kínzóeszközzé, hiszen csak nyúlik az a rohadt idő, de nem múlik. Végeredményképpen a Tombstones-nál egy pohár víz is izgalmasabb, ez pedig nagyon ciki.

És nagyon kár is érte, hiszen a koncepció jó, ahogy a történet is tisztességes, Liam pedig Liam. A film kétharmadánál pedig van egy húsz perces szegmens, amikor csodák csodájára minden működik, a buli élni kezd, az érzés megszületik - valami ilyesminek kellett volna végig lennie. Aztán ez is elmúlik, s a kár még nagyobbnak érződik. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=O6Ttj9tXzCA

Címkék: kritika thriller crime liam neeson 4/10 walk among the tombstones

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr426853331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása