What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: Gone Girl

2015.02.18. 08:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Múlt héten jelent meg nálunk Ben Affleck párkapcsolati kálváriája, a Gone Girl BD-n és DVD-n. Ez a kiadvány természetesen FDB (first day buy) minősítéssel bírt nálam, szóval gyorsan meg is nézzük, hogy mit tud a darab.

gone_girl_bd_review.jpg(a kép a Blu-Ray.com-ról származik)

David Fincher legutóbbi mesterműve könnyűszerrel vívta ki magának, hogy a tavalyi év legjobb filmjének kiáltsam ki. Véleményem a második megtekintésre se változott, szóval nem rajta fog bukni a buli.

Tálalás

Ahogy a Sony a Dragon Tattoohoz, úgy most a Fox is valami különlegességgel készült a Gone Girlhöz - örvendetes, hogy legalább Fincher kiérdemel egy stúdiókon átívelő igényességet. Tárgyalt filmünket full papíros kiszerelésben, DigiPackban kapjuk, és hát eléggé pofás a cucc. A stílus visszafogott, de egységes (a jól ismert poszterek variálódnak), kifejezetten elegáns. Ha leszedjük a hátsó (magyar) infólapot, akkor pedig már semmilyen zavaró tényező nincs (még egy Blu-Ray jel se sehol, szóval jól nézd meg, hogy mit veszel), már ha leszámítjuk a belső tok photoshop katasztrófáját. Egy szó mint száz, ez a doboz nagyon, de nagyon szép, méltó egy ilyen kaliberű filmhez.

Ám mindez akkor ér el a csúcspontra, mikor betesszük a lemezt, és szembesülünk a menüvel: egy tévé képernyőhöz érünk, amin hírcsatornás design díszeleg, a háttérben hátborzongató zene szól, és néha bevillan egy-egy kép a filmből, de úgy, mintha rossz lenne az adás. Ez annyira, de annyira üt, hogy én beszartam a félelemtől. A menürendszer egyébként Fox, tehát a legrosszabb, egyesével tekerős, de annyi baj legyen.

Jó hír, hogy a DVD is hasonlóképpen jelent meg, ha esetleg azt választanád, viszont rossz hír, hogy jobb helyekkel ellentétben nálunk nem tartalmaz Amazing Amy könyvecskét a kiadvány, és ez azért eléggé szomorú.

Kép/hang

Fincher híres arról, hogy nagyon odafigyel művei BD/DVD kiadásaira, és ez a filmek minőségén látszik meg a leginkább. Talán mondanom se kell, hogy hibátlan prezentálásban élvezhetjük Dunne-ék csodálatos házasságát. A 2.40:1-es kép gyönyörű és kristálytiszta, s az sem zavar be, hogy a játékidő tetemes részében igencsak sötét helyeken járunk - még így sincs az az apró részlet, amit ne lehetne észrevenni. Konkrétumot nem emelnék ki, hiszen mint tudjuk, Davidnek még a legegyszerűbb felvétele is egy vizuális csoda, szóval csak tedd be, nézd, és gyönyörködj. A hang szintén hibátlan, bár az angol DTS-HD MA 7.1 ugyebár nincs kihasználva, de így is egy kisebb élményt tud nyújtani, főleg Reznoréknak köszönhetően. Itt azért ajánlok valamit, méghozzá az ágyjelenetet - tudod, mire gondolok. A lemezen természetesen van magyar szinkron, igaz, csak mezei 5.1-ben, de egyáltalán nem kell szégyenkeznie - csak hát sokkal jobban fel kell tekerni a hangerőt ahhoz, hogy csináljon is valamit. A filmet élvezhetjük még francia, olasz, német DTS 5.1 hang, és egy szekérnyi felirat kíséretében is.

Extrák

Itt van az egyetlen gond, de az nagyon nagy. Fincher mester audiokommentráján kívül (aki hallotta, meséljen róla) a lemez nem tartalmaz extrát. Ez szokatlan húzás a rendezőtől, de nem példátlan: anno a BD kezdetekor a Zodiac is fapadosan jelent meg először, ám idővel jött a hiper-szuper változata. Ha itt is ez lesz a helyzet, akkor annak nagyon nem fogok örülni, és duzzogva fogok újra elmenni a boltba. Ha viszont ez a döntés tudatos, és egyfajta "a film önmagáért beszél" elmélet áll mögötte, akkor.... nos, akkor se tetszik, de ezt legalább még megértem. Majd meglátjuk.

Mi hiányzik

Az extrák. De azok nagyon.

Ítélet

A film kurvajó, a kiszerelés csodás, a minőség tökéletes - szóval bónusz-, és könyvhiány ide vagy oda, csak ajánlani tudom a Gone Girlt, akár látatlanban is. 

Film: 10/10; Kép/hang: 9,5/10; Tálalás:9/10; Extrák: X/10

 

https://www.youtube.com/watch?v=NiSqypN-BhI

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2014/10/03/film_holtodiglan_gone_girl

megrendelés és infók: http://xpress.hu/XP/prod.asp?PID=108744&VID=066-435981190-88689690559069677

Címkék: review david fincher bd/dvd gone girl

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr717185021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása