What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Törésvonal - San Andreas (2015)

2015.06.08. 12:47 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Néha a plágium is elsülhet jól.

san_andreas_movie.jpg

Mikor egy gigaföldrengésnek köszönhetően Kalifornia atomjaira hullik, a helikopteres mentő Dwayne Johnson nekivág a szar közepének, hogy megtalálja benne valahol egy szem lányát...

"This is not a normal day" 

Úgy tűnik, ha katasztrófafilmekről van szó, Roland Emmerich jól bevált, és sokszor ellőtt formulája szinte már megkerülhetetlen: előbb jön a mindenre kiterjedő pusztítás, aztán pedig az egyén drámája, aki a leamortizált környezetben próbálja elérni célját (általában egy családtagját). Érdekes és szokatlan felépítés, mely lényegében fordítva működik, s a katarzist és a moneyshotokat a játékidő elejére helyezi - viszont tagadhatatlan, hogy beválik, már csak a bevételek és a másolatok száma alapján is.

A San Andreas pofátlanul, egy az egyben nyúlja a német világromboló effajta munkáit, ám valami természeti csodának köszönhetően túlszárnyalja azokat. Jó, persze, egyszeri akciófilm ez is, de az abszolút szórakozató és szerethető fajtából: a hülye poénok helyett inkább a saját magához képest erős drámára gyúr, pusztításainak súlya van, valamint mindhárom történetszála iszonyat izgalmas - a leglényegesebb elem, vagyis a látvány pedig nagyon, de nagyon ott van, szájtátósan, kőkeményen, sokkolóan gyönyörűen. Brad Peyton filmje azon ritka másolatok egyike, melyek túlmutatnak az eredetin. Fasza kis mozi, elsőosztályú blockbuster, aminek egyetlen hibája, hogy háttere, vagyis a katasztrófa végül kicsit a semmibe lógva marad. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yftHosO0eUo

Címkék: kritika drama action san andreas 7/10 paul giamatti dwayne johnson alexandra daddario

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr657524248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása