What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Elhunyt Christopher Lee

2015.06.12. 08:24 | Adam Van Helsing | 2 komment

Június hetedikén mindenki Fehér Szarumánja, Christopher Lee végleg itt hagyott minket.

christopher_lee_rip.jpg

Christopher Lee ifjabb éveit és karrierje tetemes részét minőségileg megkérdőjelezhető horroroknak szentelte: a második világháború után (melyben többek közt a hírszerzésnek is dolgozott) számtalan Hammer produkcióban bukkant fel, tíz filmben alakította Drakula grófot, de kokettált Frankenstein szörnyével, Mr. Hyde-ékkal és a Múmiával is - egyszer pedig még Bond gonosz is volt. A valódi siker és ismertség viszont kivételes módon öreg korára találta meg: Peter Jackson középföldei kalandjaiban Szarumán szerepével írta be magát örökre a filmtörténelem nagykönyvébe, de felbukkant Sith nagyúrként is George Lucas újkori Star Wars filmjeiben, és Tim Burton is előszeretettel dolgozott vele. Élete utolsó éveiben olyan olyan művekben tette tiszteletét, mint a Hugo vagy a Hobbit, de B-horroros gyökereit még ekkor se vetette meg, s olyan filmekben emelte a színvonalat, mint a Resident, a Wicker Tree vagy a Season Of The Witch.

Sir Christopher Lee, kit a 2009-ben ütöttek lovaggá, s aki az egyetlen volt a Gyűrűk Ura stábjából, aki személyesen találkozott Tolkiennal, kilencvenhárom éves korában hunyt el. Nyugodjék békében.

Címkék: rip christopher lee

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr567535956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parlagfű Sámán 2015.06.12. 08:48:22

Vannak olyan színészek akiknek pusztán a fizimiskájuk miatt, olyan szuggesztív a megjelenésük,hogy meg sem kell szólalniuk.Szerintem mindekinek van ilyen színész az életében. William Deofe, vagy Jack Nicholson,stb. Hát ha még meg szólal és nemis mond butaságot SŐT egyenesen játsza a karaktert!!!! CSODA!!! Christopher Lee bejött a színre (Játszott színdarabban is) és megállt a levegő. Isten nyugosztalja...Parlagfűámán

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.23. 12:56:00

MMint mindenki Draculája, vagy aranypisztolyos férfija max. ;)

Egyébként Béke Poraira.
süti beállítások módosítása