What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Ted 2 (2015)

2015.07.17. 15:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Úgy tűnik, a MacFarlaneizmus elmarad.

ted_2_movie.jpg

Ted (Seth MacFarlane), a mackó ilyen-olyan okok okán szembesül azzal, hogy jogilag ő nem személynek, hanem vagyontárgynak minősül. Villámtesójával, Johnny-val (Mark Wahlberg) ezt persze nem hagyhatják, s egy csini ügyvédnővel (Amanda Seyfried), na meg rengeteg fűvel felvértezve emberjogi harcba kezdenek.

"- Do I have "fuck me" eyes?
- No, you have "Give me the ring, my precious" eyes."

Három éve ugráltam örömömben, amikor Seth Macfarlane, ez a pofátlan, ámde zseniális idióta a Teddel végre betört a filmvilágba, és újszerű humorát sikeresen ültette át a kisképernyőről a nagyvászonra. Egy kisebb forradalmat jósoltam akkor, ami majd visszavonhatatlanul csavar egyet a komédia zsánerén. Nos, ez nem jött be, hiszen hogy jöhetne, ha még maga Seth se tud mit kezdeni a helyzettel. Tavaly a Million Ways-nél már rezgett a léc, s most, a Ted 2 kapcsán végleg kiderülni látszik a szomorú igazság: hősünknek valószínűleg egyetlen mozis lövése volt.

Azt, hogy a gyilkos poénok mellett MacFarlane a nulla-szintű sztorikat is magával hozza a tévéből, sose róttam fel neki, hiszen soha nem is ez volt a lényeg: az a röhögés volt, a percenként háromszori szék alá esés, a rekeszizomgörcs, és a többiek. Új filmjében nem csak visszavesz ezekből, de erősen ám (van egy-két atombomba, de általában csak halkan kuncogni lehet, illetve kínosan sokszor csak csöndben ülni), hanem teljesen meg is feledkezik a tényről, hogy az ő munkáinak ez a szíve-lelke, s görcsösen próbál alternatívát keresni. Ennek eredménye, hogy rengeteg, papíron meglepően súlyos témába belekap, de ezek soha nem lesznek többnek erősebb mellékszálaknál, cserébe viszont egy össze-vissza csapongó szkeccsfilmet kapunk, ami annyira érdektelen, hogy az valami elképesztő. Hogy úgy mondjam, rendezőnk a humor hátterét igyekszik előtérbe tolni, és ennek nincs jó vége. A Ted 2 (ami néha már tényleg átnevezhetné magát Family Guy: The Movie-ra, kezdve a nagyon ciki főcímtől) unalmas, értelmetlen, és olyan elemeket kényszerít magára, amik nagyon nem állnak jól neki.

Egyetlen kapaszkodó a főszereplő párosunk, mert Marky Mark és Ted, valamit a hozzájuk járó agybeteg poénok még mindig képesek elcipelni egy teljes műsort, még úgy is, hogy immáron csak árnyékuk 2012-es önmaguknak. Szóval el lehet lenni az új Teden, persze, meg Amanda Seyfried puszta jelenléte is igen jó kárpótlás, valamint számomra az se volt rossz pont, hogy a film utolsó harmada lényegében egy Transformers reklám. Az viszont nagyon szomorú, hogy egy ilyen ígéretes fickó legfrissebb művében így kell szemezgetnem a pozitívumokat. 5/10

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8zQDNPgGq5E

Címkék: kritika comedy morgan freeman mark wahlberg ted 5/10 seth macfarlane amanda seyfried

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr707635140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása