What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Minyonok - Minions (2015)

2015.07.27. 16:21 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ti akartátok.

minions_movie.jpg

A minionok már évmilliók óta gonosztól gonoszhoz szegődnek hű csatlósokként - ám mikor eme életvitelük megreked, új utak felé kénytelenek fordulni... vagy mi a jó franc is volt ebben...

"Guys! Cut it out! This is really unprofessional!"

Nem is tudom, hány olyan véleményt hallottam a Despicable Me filmek kapcsán (melyekből az egyik kifejezetten jó, és a másiknak sincs szégyenkezni valója), hogy óóóó, hát ebben csak a minyonok voltak a jók, ők vitték/mentették a bulit, csak velük kellene egy mozit csinálni. Az, hogy ez így teljesen életképtelen lenne (lévén ezek a lények alapból töltelék gegekre lettek teremtve, s hacsak nem változtatnak rajtuk drasztikusan, amit ugyebár nem lehet, mert akkor már nem azok akik voltak és akikre igény van, villámgyorsan elfogynának egy saját történetben) általában senkit nem izgatott, a lényeg, hogy minden cuki és vicces legyen. Nos, miután az Illumination (és a Universal) is pénzből él, hülyék lettek volna nem meghallani az óhajokat, nem lecsapni ezt a labdát, s Gru harmadik kalandja elé gyorsan össze is dobták a Minionst - nem kellett volna.

A helyzet az, hogy Pierre Coffinék eme project kapcsán a könnyű zsozsó termelés érdekében mindent feladtak, amit csak fel lehet, kezdve a művészi ambíciótól egészen a minőségi filmkészítésig. Kívülről nézve valamennyire meg tudom érteni őket, de a moziban ülve olyan sűrűn kívántam pokolba ezt a bandát, hogy páran végül biztos oda is kerültek. A Minions (ami nem film, legjobb esetben is egy youtube egyveleg a sárga arcok rövidfilmjeiből, de leginkább egy elszabott reklám) ugyanis olyan szinten pofátlan dollárgyár, amilyet szerintem még nem is láttam. A mozijegy áráért az ember a világon semmit se kap, max egy kiadós fejfájást a kétszázhatvankét üvöltős és/vagy fingós poén(nak szánt valami) összességétől. Cselekmény, karakterek, konfliktus, esetleg valami tanulság, vagy bármi, ami mozira emlékeztet? Ne is álmodj róla - előbbiek mindegyike kivégezhető egy-egy szóban (vagy annyiban se). Persze, erre lehet azt mondani, hogy mindegy, úgyis csak röhögni megyünk be a hűs terembe, de sajna ez se fog összejönni: a Minions nem vicces, még csak nem is jópofa, sokkal inkább retardált és nagyon, nagyon fárasztó, ami komplett hülyének nézi közönsége minden egyes tagját, korosztálytól függetlenül. Amit érdemes látni belőle, az ott van a trailerekben, azokat pedig már úgyis megnézted hatvanszor.

Én szeretem az Illuminationt. Egyedi látványvilágával, határon táncoló poénjaival, szerethető naivságból eredő lelkével és ötletesen elborult kreativitásával üde színfolt az animációs palettán. Viszont ezt a három órának tűnő kilencven percet, melynek egyetlen célja a pénzszerzés (még azt is tisztán látom, ahogy Sandra Bullock pénzszámlálás közben beszél a mikrofonba, és adja elő élete egyik legszarabbját), soha az életben nem fogom neki megbocsátani. 2/10. Nagyon, de nagyon remélem, hogy ez csak a sikertől való megrészegülés egyetlen mellékterméke volt - csak az a baj, hogy egyelőre a Pets mögött se látok sokkal többet.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dVDk7PXNXB8

Címkék: kritika comedy animation sandra bullock 2/10 despicable me illumination

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr227657696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása