What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hangya - Ant-Man (2015)

2015.08.04. 15:09 | Adam Van Helsing | 3 komment

Elbírna súlyának többszörösét, de inkább szabadon játszik.

ant01.jpg

Scott Lang (Paul Rudd), a börtönviselt, aranyszívű tolvaj egy nap lehetőséget kap arra, hogy tiszta lappal indulhasson, s így része lehessen kislánya életének. Az ajánlatot nem kisebb embertől, mint az egykori szuperhőstől, Hank Pymtől (Michael Douglas), vagyis a Hangyától kapja, aki arra kéri, hogy lépjen a helyébe, és vigye tovább küldetését. 

"Szerintem hívnunk kéne a Bosszúállókat"

Iron Man 3, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Guardians Of The Galaxy, Avengers: Age Of Ultron, Ant-Man. Bár hihetetlenül gyenge, biztonsági játékot játszó, önparódiát megcélzó körnek indult, a Marvel moziverzum második fázisa a végére azért szépen felfejlődött, s nem csak hangvételét, de a tökét is újra megtalálta. Minden hibájuk ellenére (már amelyiknek van) mind a Cap 2, mind a Guardians, s meglepő módon az Ultron is bevállalós és/vagy ambiciózus mozi volt, ami nem ijedt meg a saját árnyékától. S ebből a sorból a záróbuli (vagy afterparty) Ant-Man se lóg ki, sőt - a fene se hitte volna, de az MCU legjobbjai közé fut be.

Pedig ha valahol, hát itt megértettem és meg is bocsátottam volna a fent említett játékot - tudvalevő a stúdió talán leghányattatottabb sorsú darabjáról van szó, ráadásul úgy, hogy ő az egyik legmerészebb is. Eredetileg Edgar Wright szerelemgyermeke ez a project, melyet gazdája pont a forgatás kezdete előtt hagyott ott (kreatív nézeteltérésekre hivatkozva, értsd: a Marvel nagyon rátelepedhetett az egészre), s ezek után septiben kellett átírni, na meg egy új, beugró rendezőnek átadni - miközben a premierdátumot nem változhatott. Nem lettem volna az új direktor, Peyton Reed helyében, ám ő láthatóan nagy örömmel volt ott: kész csoda, de az Ant-Man nem csak egy működő és korrekt film, de egy hihetetlen energiával feltöltött, s némi szívvel-lélekkel is bíró, hatalmas nagy (haha) fun, s ha létezik olyan, hogy örömzene, akkor erre simán rámondom azt, hogy örömfilm.

Terrortámadások, csillagközi romboldák, politikai szarkeverések, űrkalandok, városreptetések - valahogy így fest a Phase 2 bandája. És erre jön a valaha volt legkisebb hős, és van pofája egy szimpla betöréssel, mint fő eseménnyel előállni. Az, hogy Marvelék ezt meglépték, nem csak üdítő, de tökéletes helyzetfelismerésre is vall: egyrészt Scott Langre első ízben hülyeség is lenne egy nagyobb kalandot bízni, másrészt remekül lövik be ezzel az egész hangulatot. Ha nem is a legjobb vagy legnagyobb, de mindenképpen a legemberibb és egyik legszerethetőbb darabaja az Ant-Man a családnak. Visszafogottsága, mely nem csak a tényleges méretekre és a történet súlyára vonatkozik, abszolút meghálálja magát, és olyan lazaságnak, felszabadultságnak ad teret, amivel megnyeri a meccset. Ennek a filmnek minden jól áll, ami rajta van, a számtalan poéntól kezdve az őrült akciókig és "eszedbe nem jutna" helyszínekig, nem is beszélve Paul Ruddról, aki annyira jó, hogy remélem, minél több MCU darabban megfordul, mert öröm nézni ebben a szerepben.

Természetesen a tökélytől messze vagyunk: a sztori lényegében ezerszer látott és nagyon kiszámítható, gonosz fronton már megint le vagyunk eresztve... és basszus, nem tudok harmadikat mondani. Rém egyszerű, de pont ezért nagyszerű kis mozi az Ant-Man, ami csak egy dologra vállalkozik, de azt maradéktalanul betartja: minőségi, és örömteli szórakozást nyújt. 7,5/10. Szűk két éve nem hittem volna, hogy ennyire várni fogom a harmadik fázist.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hcn0T5Zygnk

Címkék: kritika marvel comedy michael douglas action superhero evangeline lilly paul rudd anthony mackie 7.5/10 ant man michael pena

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr227678494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.06. 09:01:09

azért az mcu legjobbjai (mondjuk top 5) közelébe nem ér fel, sőt...

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.08.06. 10:13:56

@doggfather: 12 film van, abból egy top 5 az majdnem a fele :-))

De legyen.

1: Guardians
2: Avengers
3: Iron Man
4: Ultron
5: Ant-Man

Neked?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.06. 10:46:18

1. guardians
2. avengers
3. iron man
4. winter soldier
5-6-7 olyan egy szinten amkap, meg vasember 2., meg ultron.

Ez már akkor 7, utána jöhet a hanyga is. :D
süti beállítások módosítása