What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

DVD: Transformers 2 - 2 lemezes, fémdobozos változat

2009.12.12. 23:50 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

November eleje óta kapható a Transformers - A bukottak bosszúja (Revenge of the Fallen) dvd-n és blu-ray-en, de ahogy látom a boltok polcain, sajna nem kapkodnak érte. A film megvehető sima kétlemezes, fémdobozos kétlemezes, Űrdongó-figurás kétlemezes dvd-n ill. BD-n is. Nálam a fémdoboz trónol, lássuk, jó vásárt csináltam-e.

A film az olyan, amilyen, a kritikát mindenki megtalálja. Annyit azért elmondok, hogy valóban, ha objektíven nézem akkor gyenge és buta, de én erősen fan vagyok meg gyermek-lelkű, és megnézem hússzor, ahogy Optimus kiugrik a repülőből és ejtőernyőzik egyet. Na, akkor nézzük.

Tálalás

Egy szó: gyönyörű. Ahogy Optimus Prime feje megcsillan a fehér alapon, és közben hol látszanak az ősi szimbólumok hol meg nem, és néha a Transformers kiírás is kiviláglik, és eszméletlen éles minden egyes kis részlet azon a robot sisakon... gyönyörű Ahogy Varazslatoserdo mondta: ez a doboz jobb mint a film. Van benne valami. Amint kinyitjuk ezt a csodát, a belső borítóról maga a Fallen szemez velünk. A lemezek egységes ezüst-szürkék, ez normális, hiszen ez a Paramount-szabvány.

A lemezt betéve ne ijedjünk meg, ha az LG lejátszónk vagy egy percig darálja a korongot, ezeknek valahogy ez a szokása, nemtom miért. Utána már minden simán megy. Logó, nelopj duma, és akkor jöhet a főmenü, ami elég impozáns lett. A film lemezének menüjét az Álcák uralják, jó kis animációval találkozhatunk, ami bár nem olyan zseniális, mint az első részé, de ez is megállja a  helyét.

Kép, hang

Szóval Görény barátommal leültünk megnézni a filmet, rendesen feltoljuk a hangerőt, és mehet a play gomb. Már a DreamWorks logó is olyan hangzással bír, hogy vigyorogva néztünk egymásra, és úristen, mi lesz még itt? Hát brutalitás, az lett itt, ez a lemez úgy szól, hogy nagyon. A Fallen embertaposása, a puma rohanása vagy a végső leszámolás, tök mindegy, ez a lemez szól, mint az állat. Persze vannak hibák, hiszen a film elején lévő kétkerekű-dög Álcának kábé semmi hangja nincs, de ezért kárpótól az, amikor Optimus nekiáll pusztítani az erődben. És hát ne feldkezzünk meg az Álcák földi inváziójáról sem (főleg az anyahajó-szaggatásról), ami miatt biztosan kopognak majd a szomszédok, de hát úgyse lehet majd hallani. Ezt élvezhetjük angol, magyar, cseh és lengyel 5.1-ben, de hát aki ezt a filmet szinkronnal nézi, az magára vessen, a bazi robotok csak angolul beszélnek jól. Oké, jó, ennek a magyar szinkronja nem lett olyan borzalmas, mint az első részé, amiből 2 mondatot hallottam, mert bántotta a fülemet. A magyaritás ez esetben elviselhető(bb), de semmiképpen sem ajánlott. Aki nincs jóban az angol nyelvvel - amúgy erről a filmről jól lehet tanulni, a robotok nagyon szépen és érthetően beszélnek - az válogathat az egymillió felirat közül. És akkor a kép. Na, az meg a másik, minden kis csavar a helyén van, és úgy mozog, ahogy azt kell, és Devastator minden homokszemet pontosan szív be a pofájába. Ezen a téren ez a dvd csillagos ötös - csodaszép.

Extrák

Az első Transformers film dvd-je extra szempontból is kimagasló volt. Ez a mostani próbál a nyomában lenni, csak közben sok hibát csinál, majd mindjárt végigvesszük. Az első lemezen extraként egy audiokommentár található, Michael Bay és az írók közreműködésével. Nem vagyok híve ennek az extrának, nem tudom milyen, ha valaki látta, írhat róla kommentben.

Nézzük a második lemezt. Először is tök más menüvel van dolgunk, itt már mindenhol az Autobotoké a terep. És hát jó lenne, ha az extra pontok nem lóbetűvel lennének ott az egésznek a közepén, mert úgy kitakarják a menü-animációt, ahogy van. Najó, nézzük a tartalmat. Először is van egy Human Factor elnevezésű menüpont, amiben egy sok részből álló, átfogó dokumentumfilmet láthatunk, ami onnan kezdődik, hogy milyen sikeres volt az első rész, és odáig tart, hogy a második londoni premierje. Érdekes és informatív, valami mégse stimmel az egésszel. Egyrészt a robotokról alig esik szó, a színészek se vannak annyira jelen. Az egész Michael Bay-re van kihegyezve, akiről most nem tudom eldönteni, hogy egy keménykezű direktor, vagy egy totál seggfej. Nehéz ügy, de a filmjeit végül is szeretem, a lényeg, hogy ez a jó hosszú doksi nem lett az igazi.

Következik a Day with Bay, amiben szintén Bay-t követhetjük nyomon, mégpedig a film japán premierjének a napját. Ez elég jópofa, a fickó elször elmegy még egy kicsit vágni a filmet meg egyeztet még a CG-s fiúkkal (este bemutató!), aztán interjúkat ad, majd végül kiáll a vörös szőnyegre. Egynek jó.

Aztán van itt egy olyan, hogy 25 years of Transformers. Az ember azt hinné, hogy egy tök jó kis összeállítást lát magáról a Transformers jelenségről meg a történetéről, erre kábé annyi az egész, hogy a Hasbro élteti magát, hogy milyen jó figurákat gyártanak. Mondjuk vannak képek az évente megrendezett Transformer-fesztiválról (ahova egyszer el kell menni), és az tök poén.

Következő a NEST Database, ahol fel vannak sorolva a főbb robotok a filmből. Nevükre kattintva megnézhetjük egy egységes skálán, hogy mennyire erősek, bátrak, gyorsak stb., aztán előzetes vizuális tervrajzokat nézhetünk róluk. Ez nagyon gyenge.

Következő a Deleted scenes, amiből három van, és semmi értelmük.

Következő állomás egy elsőre uncsi, de valójában tök érdekes dolog: ez ilyen pre-visual scenes, amik a filmben látott effekteknek kvázi a vázlatai. Külsőre nem lényegesek, de közben az egészet egy effektes faszi kommentálja, és ő mond nagyon érdekes dolgokat, és végre valaki foglalkozik a Transformerekkel is! Szóval a kínálatból kábé ez lett a legjobb.

Végül még marad a Linkin Park - egyébként nagyon állat! - videoklipje, ami szerintem be van gyorsítva, meg a film hosszú előzetese. És ennyi.

Mi hiányzik

Az első lemezről mindenképpen egy jó scene selection. Szerintem botrány, ahogy ez a film fel-lett-fejezetelve. A másodikról meg.... hát, sok minden. Nem rosszak ezek az extrák, csak többet nem hiszem, hogy meg fogom őket nézni (kiv. a klip meg a trailer). Szóval azokat sokkal jobban is összerakhatták volna. Mindenképpen egy más menürendszer lett volna a nyerő, és egy trailer-archívumnak is örültem volna. Lehetett volna beszélni a Transformer-mítoszról, játékok, képregények, meg hát az alap rajzfilmek, és valami külön pont a filmbeli robotoknak - például a NEST menüpont teljes újrakezdése az egy jó húzás lenne.

Ítélet

Transformer fanoknak ez kötelező, de a házi-mozi-buziknak is leesik tőle az álla. Ez a fémdoboz abszolúte megéri az árát, főleg úgy, hogy a filmből (egyelőre) nincs egylemezes változat. Ez így ezer forinttal több, mint a normál, de simán megéri. Szemkápráztató tálalás, gyönyrű hang és kép, felemás extrák. Kábé ennyi. Ítélet: ha hezitálsz rajta, akkor ne tovább, erre érdemes befizetni. Pasiknak tökéletes karácsonyi ajándék, és az év egyik legjobb kiadványa.

Film: 3/10; Kép/hang:10/10; Tálalás: 9/10; Extrák: 7/10

https://www.youtube.com/watch?v=CPPyiFH_xp4&feature=PlayList&p=5385C3F0EB0039B4&index=18

 kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2009/06/28/film_transformers_a_bukottak_bosszuja_transformers_revenge_of_the_fallen_2009

képek a dvd-ről: http://www.dvdzoom.hu/t/transformers2_steel.php

megrendelés és infók: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=11606&VID=066-494356458-7494534899322676

 U.I: az első rész most ezer forint a Westend-i Media Markt-ban.

Címkék: transformers michael bay review optimus prime transformers:revenge of the fallen bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr421593419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása