What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hétmérföldes szerelem - Going The Distance (2010)

2010.09.20. 00:04 | Adam Van Helsing | 2 komment

A film előhíre igaz: valóban jobb az átlag romantikus vígjátéknál. Bár nem sokkal.

Erin (Drew Barrymore) és Garrett (Justin Long) egyszer csak összejönnek egy kocsmában, majd közös megegyezés alapján "nem komoly" kapcsolatba kezdenek - ugyanis a nő hamarosan jóóó messzire költözik. De addig is jól elvannak, sőt, már túl jól. Így mikor eljön az utazás napja, rájönnek, hogy ez biza komolyra fordult. Mivel a költözés nem lefújható, elhatározzák, hogy távkapcsolatban lesznek, hiszen úgyis annyian csinálják ezt. Ám ez sokkal nehezebb, mint azt ők gondolták.

"Lehet akár Tom Cruise-os vécépapírunk is"

A Going The Distance nagyon erősen indít. Jó poénok, szituk, még a karakterek is rendben vannak, egyszereűen repül a film, tele van energiával... aztán ezt a lendületét szépen lassan elveszíti, mígnem teljesen kipurcan (tisztára mint a kapcsolatok). A bő másfél óra leginkább két és félnek érződik, tetőpontnak is híjján vagyunk - olyan, mintha egy sorozat lenne, amiből most a maraton verziót néznénk. Persze ez nem olyan rossz, mint amilyennek hangzik: túl nagy baj nincs a filmmel, el lehet rajta szórakozni. Csak olyan szépen indult.

Viszont mikor már láttam, hogy ez is csak egy a sok közül, a film hirtelen válaszút elé érkezik. Jobbra vagy balra menjen? Ha jobbra megy, akkor nem lesz happy end, viszont sokkal életszerűbb lesz, és akár a Summer kistestvérévé is válhat, illetve műfaja középosztályáról egyenesen az élvonalba röpülhet. Ha balra megy, akkor irány a feledés, a videotéka alja, majd a szombat esti műsorsáv - nem lesz több egy egyszeri 'elmegy' szórakozásnál. Annyira, de annyira szurkoltam, hogy jobbra menjen, hogy azt el nem tudom mondani. Ki találja ki, hogy végül merre ment? Megsúgom: balra.

Még szerencse, hogy az első fele tényleg szuper, a jó poénok meg még a végéig is kitartanak (hála Garrett haverjainak). Jobb az átlagnál, ez igaz - de ettől még nem az igazi. 6/10. Kár az elszalasztott lehetőségért.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=gru73jHSAI8

És pacsi a készítőknek a főcím ill. átvezető animációkért!

 

· 1 trackback

Címkék: kritika comedy drew barrymore justin long romantic 6/10 going the distance

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr132306960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hétmérföldes szerelem (Going the Distance) 2010.12.04. 10:13:02

Alapsztori: Egy fiú és egy lány távkapcsolatban él, a New York és San Francisco közötti távolság választja el őket egymástól, amit persze nehezen viselnek.Húzónév: Drew Barrymore, Justin LongMűfaj: romantikus, vígjátékTrailer ittAmire számítottam: Sok ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.09.21. 16:08:08

sztem jó volt, poénok a helyükön

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2010.09.22. 12:56:41

Nem volt ez rossz, de azon kívül, hogy a poénok a helyükön voltak, más nem nagyon volt hibátlan ;-)

A mellettem ülő Samu nem tud hozzászólni, mert nem látta a filmet.
süti beállítások módosítása