What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Antikrisztus - Antichrist (2009)

2010.12.12. 00:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ezúton szeretnék gratulálni Lars von Trier-nek.

Egy házaspár (Willem Dafoe és Charlotte Gainsbourg) a legrosszabbat éli át: alig pár éves gyermekük meghal. A nő ezt nem tudja feldolgozni, és az őrület határán táncol. A férfi, aki mellesleg terapeuta, megpróbál segíteni a feleségén - terápiás módszerekkel igyekszik békét teremteni benne. Legalábbis ez a látszat. A pár a kezelés érdekében kiköltözik egy elhagyatott házba, az erdő közepére... Majd belecsöppennek az önmaguk generálta horrorba.

Ez a film akár még jó is lehetne. A szituáció egy izgalmas és érdekes családi dráma, vagy pszicho-horror ígéretét hodozza magában, de ha még egy jól sikerült lélektani thriller lenne, az is jó megoldás. Az Antichrist viszont a sok lehetőség közül egyik se, leginkább teljesen jelentéktelen, öncélú intellektuális f*szverésként lehetne aposztrofálni. Ha csak ezt a filmet nézzük, akkor Lars von Trier egy nagyon gyenge rendező benyomását kelti. A kész műről leginkább az süt le, hogy rendezője semmit se tud kezdeni az alapokkal, nem tudja akár minimálisan is érdekessé tenni a két szereplő kapcsolatát vagy szenvedését. És miután ezzel nem megy semmire, gondolom elhatározta, hogy akkor legalább vizuálisan megbotránkoztat, így kerülhet sor néhány durvának szánt, de álmosítóra sikerült gore-pornó szcénára. Az Antichrist egy totális csőd, amit se a remek színészek (leginkább Dafoe az, aki fantasztikus), se a gyönyörű fényképezés nem tud megmenteni. A hiba a legalapvetőbb szinten, vagyis a rendezésnél van. Onnantól kezdve pedig lehet bármit rápakolni egy filmre, az nem lesz jó.

És ezen a ponton szeretnék gratulálni Lars von Trier-nek. A filmje annyira semmilyenre (még csak felháborodni se tudok rajta) sikerült, hogy még pontot se kap. Ilyet még senki se tudott produkálni. 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hw03QayJ2fU

Címkék: kritika gore lars von trier drama willem dafoe charlotte gainsbourg antichrist x/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr782509307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása