What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Conan, a barbár - Conan, the barbarian (2011)

2011.09.09. 08:59 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ne feledjük, hogy Conan nem egy filmhős a nyolcvanas évekből - eredetileg regényhős a harmincasokból, és számos egyéb médiumon átesett már számos installáción. Új filmünket így legjobb külön, a Conan legenda önálló tagjaként nézni, nem pedig a Svarci film újrájaként.

Conan (Jason Momoa), a kimmériai barbár szüleit lemészárolja egy gonosz hadúr. Mikor hősünk felnő, és vérprofi harcos lesz belőle, annak szenteli az életét, hogy megtalálja a gyilkost, és jól megölje. Ilyen-olyan balhék árán a megtalálásig el is jut, viszont most olyan erőkkel szembe néznie, mint még eddig soha. És még egy nő is bejön a képbe.

"- A nevem Tamara Amalia Jorvi-Karashan. És a tied?

- Conan."

A Conan egyáltalán nem lett rossz film, nem is értem azt a tömeges elpártolást, ami körülötte folyik. Olyan szinten nem rossz, hogy megmutatja, hogy műfajtársainak, vagyis kábé az ókori-fantasy-mifenéknek milyennek kellene lenniük - gondolok itt a Clash Of The Titans-re vagy még inkább a Prince Of Persiára (mondjuk ott pont esélytelen, mert Disney). Egyébként hármójuk között rengeteg hasonlóság van, szinte teljesen megegyezik a fő szál (keményfiú hősünk éppen bosszúl és/vagy keres valamit, mindezt egy nővel, aki először irritálja aztán megszereti, mindezt mindeféle csodalény cuccal, réges régen), viszont jelen filmünk magasan vezet, mert bár ugyanazt a leckét mondja fel, olyan stílussal teszi, hogy egyszerűen jó nézni. A Conan keményebb mint az acél, jobban izzad, mint egy Sly film, és szórakoztatóbb mint bármelyik ősi-kaszabolós rokona. Fröcsög a vér ezerrel, nyírják sorra az embereket, és mindemellé kapunk egy tök mellékes (és mint írtam, sablonos), de önmagához képest egészen vállalhatóan összerakott történetet, meg egy nagyon fain látványvilágot. Meg persze nem lehet kihagyni a legjobbat az egészben, aki Jason Momoa, vagyis a tökéletes Conan - dagadó izmai, dühös tekintete, büntető egysorosai, és ami lényeg, übercool kisugárzása teszik ezt az amúgy se rossz mozit olyan igazán jóvá.

A Conan a klasszikus (főleg a 80'-as) keménymozi vonalat képviseli, és talán ezért is tud ennyire szórakoztató lenni. Viszont sajnos valahol ez a hátulütője az egésznek - mert a kimmériai ilyen módú ábrázolása felett már eljárt az idő. Egy nosztalgikus, mocskos B fantasyra már nem igen van közönség. Amellett, hogy szomorú, teljesen érthető, hogy miért az év egyik legnagyobb anyagi buktája. A Fright Night után egy újabb film, amiért nagyon kár a kasszáknál. Mert a Conan igenis jópofa film, és ennél többet érdemelt volna. Csak eltévesztette az időt. Ettől  még büszkén adunk neki egy 7/10-et.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=iPQ99y8KaTU

Címkék: kritika fantasy conan action 7/10 ron perlman jason momoa

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr893211024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása