What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A Szellemlovas: A bosszú ereje - Ghost Rider: Spirit Of Vengeance (2012)

2012.03.03. 09:57 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A Szellemlovas újra a nyeregben. Örülünk?

Johnny Blaze (Nicholas Cage) még mindig küzd a benne lakozó démonnal, a Szellemlovassal - idejét azzal üti el, hogy járkál ide-oda a nagyvilágban. Egy nap megbízást kap arra, hogy védjen meg egy fiút, hogy ezzel akadályozza meg a Sátán földre jövetelét. Ha teljesíti a feladatot, megszabadítják démonjától...

"I will eat your stinking soul"

2007-ben az első Ghost Rider annak ellenére, hogy szép anyagi siker kerekedett belőle, vitathatatlanul egy eléggé gyenge film volt, Nicholas Cage ide vagy oda. Hiányzott belőle a jó sztori, az alapanyagból fakadó kellő brutalitás, és nem utolsó sorban a címszereplő megfelelő technikai megvalósítása. A kemény kritikai és nézői visszhang után nem csoda, hogy öt évet kellett várni egy újabb eresztésre. Az előző brancsból kidobtak mindenkit, kivéve Cage-et (illetve a rendező is megmaradt valami huszadik producerként), leszerződtették a Tyalor-Neveldine rendezőpárost (Crank 1-2), és megpróbáltak egy ugynevezett 'indenpendent-sequelt' összehozni. Mindezen erőfeszítések ellenére a Spirit Of Vengeance az anyagi elvárásokat...öhmm... nem teljesítette, és valami egészen borzalmas filmről szóltak a hírek. Így már előre sajnáltam a jegy árát, de hát olyan nincs, hogy én képregény és/vagy szuperhős filmet kihagyják, így a legrosszabbra felkészülve mentem be a moziba.

És ilyen kellemeset régen csalódtam.

A Ghost Rider 2 messze nem olyan rossz, mint a híre, sőt. Persze senki ne várjon egy értelmes sztorit vagy egy valamire való alakítást (hiszen Christopher Lambert is ott sompolyog a háttérben), de egy felhőtlen trash-szórakozás teljesen garantált. Az új rész köröket ver elődjére: mocskos, erőszakos, és atomcool. Valamint maga a Szellemlovas is végre úgy néz ki, ahogy kell - akárhányszor feltűnik a vásznon, hogy csináljon valami csúnyát, szinte élménybe megy, és az én szám is elkezd a fülemig érni. A jól megválasztott zene, helyszínek (ez a romániai erdős/lepusztult táj iszonyat jól áll a lovasnak), a roppant ötletes képi megoldások (Pink Floyd borító rulez!)  és a teljes elszállt/agyament akciók pedig csak rápakolnak egy két lapáttal. És persze Nicholas Cage is jó.

Az új rendezők remekül ráéreztek arra, hogy mit is érdemes kihozni egy lángoló koponyából: egy cool B-mozit. A Spirit Of Vengeance ennél semmivel se több - de nem is kevesebb. Jó értelembe vett 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8NuOGRn53qI&feature=relmfu

Címkék: kritika nicolas cage ghost rider superhero 6/10 idris elba ciaran hinds

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr764285770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása