What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Egy szerelem története: A férfi - The Disappearance Of Eleanor Rigby: Him (2014)

2014.12.07. 09:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egész helyett fél.

eleanor_rigby_him_movie.jpg

Eleanor Rigby (Jessica Chastain) önszántából eltűnik, de férje, Connor (James McAvoy) ezt nem hagyja annyiban. Igyekszik megtalálni, követni a nőt, s ugyanakkor tovább is lépni - férfias feladat.

"She's vanished"

Egy hónapja egy teljesen felesleges filmmel hagytuk abba Eleanor Rigby eltűnését, mely csak részinformációkat, ál-érzelmeket és dögunalmat volt képes adni - illetve egy ígérettel, hogy a másik fél, James McAvoy nézőpontja majd szépíteni fog. Nos, ez végülis bejött - de csak nagyon minimálisan.

A Him-el szintén több probléma van, s ezek tetemes része a Her-ben keresendő. Miután ugyanazt járjuk végig a másik oldalról, rengeteg kiegészítő, önmagában nem teljesen tiszta infót kapunk, mert hát emlékezni kéne az előző fejezetre - ami viszont annyira semmilyen volt, hogy kábé minden kiesett, így most csak tippelgetni lehet, hogy "aha, igen, volt valami ilyesmi...", meg "na ez most nem rémlik, mikor van ez?". Szóval itt a végső bizonyíték, hogy hülyeség volt kétfelé vágni ezt a sztorit, hiszen a felek nem tudnak egymás nélkül létezni (hmmm, ez valami üzenet akar lenni?). Ugyanakkor ha eltekintek az összehasonlítástól, és csak magában szemlélem (mint minden filmet kéne), akkor meg ugyanaz a baj: ez csak egy film töredék, se füle, se farka, ráadásul alig történik benne valami.

Viszont a Him mégis jobb, mint a Her. Ez egyrészt Jessica Chastain karaktere visszaszorításának (akiről immár bizonyossá vált, hogy az a "téglával verném a fejét" fajta), másrészt McAvoy-nak köszönhető: az ő útja, jelleme, problémái változatosabbak, emberibbek, jobbak. Ez valamennyire menti a bulit. 5,5/10.

Na de mit tanultunk ennek a (döglött mocsárszagú) szerelemnek a történetéből, azon kívül, hogy ne vágd ketté a semmit, és óvakodj a sápadt vörösöktől? Van az a szerelemben használatos kifejezés, hogy "a másik felem". Egy (nő) ismerősöm erre egyszer azt mondta, hogy ez a világ legnagyobb baromsága: hiszen kinek kell egy fél-ember? Azt hiszem, ez a megállapítás tökéletesen illik Eleanor Rigby kétrészes esetére.  

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9KrhMbS9uh8

Címkék: kritika drama romantic james mcavoy 5.5/10 ciaran hinds bill hader jessica chastain disappearance of eleanor rigby

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr466963499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása