What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2015: A mozis negatívak

2016.01.02. 17:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A leltár következő fejezetében alámerülünk a sötétségben: jönnek a legnagyobb csalódások (amik ettől még nem feltétlenül rosszak), aztán pedig mindennek az alja, vagyis a legrosszabb filmek.

 

Az öt legnagyobb csalódás:

5: Holnapolisz - Tomorrowland

2015_dissapoint_movies_tomorrowland.jpg

Egy éve 2015 legjobban várt filmjének kiáltottam ki Brad Bird titokzatos projectjét, és jól pofára is estem vele. A Tomorrowland ugyan egy csupa szív, ötletes és szellemes mozi volt, de valami rejtélyes ok miatt út közben kiesett mögüle az értelem és a tartalom, megszívlelendő üzenet ide vagy oda. Bár Damon Lindelof írói közreműködéséből sejthettem volna, hogy ez lesz.

 

4: Fantasztikus négyes - Fantastic Four

2015_dissapoint_movies_fantastic_four.jpg

Az első trailer akkora hatással volt rám, hogy még akkor is kitartottam Josh Trank filmje mellett, amikor már belepték a viharfelhők. Bár fel voltam készülve a csalódásra, az azért még engem is meglepett, hogy a Fox bérvágói egyrészt ilyen értékelhetetlen munkát végeztek a második félidőben, másrészt, hogy egy ekkora stúdiónál képesek fittyet hányni arra az alapvető szerkezetre, hogy eleje-közepe-vége. És ebben a rémálomban az volt a legrosszabb, hogy a felvezetés tényleg rohadt jó volt, és rengeteg lehetőség rejlett benne.

 

3: Krampusz - Krampus

2015_dissapoint_movies_krampus.jpg

A teljesen elkorcsult karácsonyi ünnepekhez idén nem Mikulás, hanem Krampusz járt, aki nem adni, hanem elvenni jött, méghozzá mások életet, ráadásul extrém körülmények között. Hogy mi volt ezzel a gond? Hát az, hogy valahol valakik kitalálták, hogy ennek PG-13 -nak kell lennie, ami teljesen kiherélte az egészet. Így lett ez az ultra betegnek szánt horror egy kreatív effektekkel megpakolt langyos matiné.

 

2: Bíborhegy - Crimson Peak

2015_dissapoint_movies_crimson_peak.jpg

Guillermo del Torónak minden adott volt ahhoz, hogy egy hiperszuper, hosszútávon még akár klasszikussá is váló, gyönyörűen megmunkált oldschool horrort tegyen le az asztalra. Kár, hogy az elképesztő látvány és a ragyogó lélek mögött egy ritka gyenge forgatókönyv állt. Végül nem lett rossz film a Crimson Peak, de hogy az év elszalasztott lehetőségét köszönthettük benne, az biztos.

 

1: Spectre

2015_dissapoint_movies_spectre.jpg

Craig. Mendes. Skyfall. A világon minden, de minden a Spectre mellett szólt, s mégis kisiklott a francba. Hiába, művészlélek rendezőt a kamera mögé igen, de a film mögé nem lehet megvenni, s innentől egyenes út vezetett ahhoz, hogy láthatóan az egész stábnak csak nyűg legyen ez a project. Pedig tisztességesen indult, és remek pillanatok is voltak benne - s ettől csak még jobban fáj az ügy.  

 

És akik még csalódást okoztak: American Ultra; Pitch Perfect 2; Everest; Taken 3; Legend; Roger Waters: The Wall;   

 

És íme az öt legrosszabb film:

5: Vadregény - Into The Woods

Eleinte oké volt, aztán az év egyik legdurvább szenvedésévé vált. Mert a film nem színház. Nem tudom, hogy lehet Rob Marshallnak még munkája, ha még ezt se képes felfogni.

4: Elrabolva 3 - Taken 3

Fárasztó és retardált, Liam Neesont alig látni, és akkor is csak vánszorog, a nyomozó Forest Whitaker pedig megeszi a bizonyítékot. És még csak el se raboltak senkit.

3: A szürke ötven árnyalata - Fifty Shades Of Grey

E.L. James távjlájt átirata megmondja, mi kell a nőnek, és nem is téved akkorát. Mert hát tény, hogy eme orbitális himsoviniszta trágyadombra csak úgy tódultak az ujjongó csajok, minden korosztályból. Mindeközben a Suffragette-et a kutya se látta.    

2: Mortdecai

Johnny Depp elérte a mélypontot. És vitte magával David Koeppet is.

1: Minyonok - Minions

Tudtam, hogy ciki lesz. Felkészültem rá. Az Illumination mégis kijátszott, szisztematikusan sütötte ki az agyamat ezzel a minősíthetetlen borzalommal, ami hangos volt, és debil, és kegyetlenül szar, de kicsit se vicces. A Minions hülyének nézett engem és közönsége minden egyes tagját - és ezt szépen be is kajálta az egész világ.

 

Emellett pedig:
A legbénább marketinget a Batman v Superman tolta, ami már most elmesélte a teljes történetét.
A legmeggyőzőbbek a Wachowski tesók voltak, hiszen egy olyan nevetségesen ultragáz forgatókönyvre, mint a Jupiter Ascending kiharcolni 176 milliót a Warnertől igazi művészet.
Az év termékelhelyezését a Sony követte el, hiszen a Chappie óta tudjuk, hogy pár összekötött PS4-ből simán összerakható egy tudatfeltérképező és -transzportáló gép.
Az év üzletembere Vin Diesel lett, aki hetedjére tudta a legjobban eladni ugyanazt a szart.
Az év legcikibb pillanata Josh Brolin ébredése volt az Everestben - még akkor is, ha igaz.
A Király visszatér-díjat Francis Lawrence kapja a Hunger Games-ért.
Az év kópéja Ron Howard volt, aki Cápának árulta a Számkivetettet.
Az év legnagyobb merénylete az Irány a bárka előzetese volt, amit a Cinema City minden egyes előadás előtt leadott a nyár folyamán.
Végül pedig a kreativitás-díjat a MOM mozi kapja, aki az évek óta felszakadt padlószőnyeg problémáját szigetelőszalaggal oldotta meg.

 

Címkék: james bond superhero taken fantastic four 2015 despicable me dissapoint movies tomorrowland into the woods fifty shades of grey crimson peak mortdecai krampus

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr598225220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása