What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2012: A mozis negatívak

2013.01.02. 15:22 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A leltár harmadik felvonása ismét a rossz emlékek felidézésének jegyében telik: jönnek a legnagyobb csalódások (amik ettől még nem feltétlenül rossz filmek) és a legrosszabb filmek.

 

Az öt legnagyobb csalódás

5: A Hobbit: Váratlan utazás - The Hobbit: An Unexpected Journey

2012_dissapoint_movies_the_hobbit.jpg

A Hobbit gyenge minőségére fel voltam készülve (azért így is sikerült alulmúlnia magát), hiszen amióta bejelentették a trilógiává való bővítését, az egész project bűzlik a pénztől - és ott kezdődött a csalódás. Nem is lett alaptalan: ebben a filmben nincs se kreativitás, se spiritusz, viszont van egy vagon pénz, görcsös erőlködés a három órás játékidő elérésére, és annyi CG, hogy már jojózik a szemem. Pedig titkon az utolsó pillanatig reménykedtem. 

 

4: John Carter

2012_dissapoint_movies_john_carter.jpg

Andrew Stanton az egyik legjobb Pixar-os srác, hiszen ő rendezte a Némót és a WALL-E-t is, nem csoda, hogy vártuk a következő dobását. A kedvenc gyerekkori regényén alapuló John Carter (aminek az előzeteseitől hanyatt vágódtunk) azonban az év egyik legnagyobb fiaskója lett (minden téren): kusza történet, semmilyen karakterek, borzalmas párbeszédek, és a sor még mehetne tovább egy darabig. Becsületére legyen mondva, legalább iszonyat jól néz ki, de hát az kevés.

 

3: A hét pszichopata és a si-cu - Seven Psychopaths

2012_dissapoint_movies_seven_psychopaths.jpg

Martin McDonagh-tól legalább egy közepesen jó filmet vártam a mestermű In Bruges után, ehhez képest életem egyik leghosszabb száz percét kaptam. Hülye, nem vicces, és logikátlan film - akárcsak egy pszichopata. Ja, és halál unalmas is.

 

2: Prometheus

2012_dissapoint_movies_prometheus.jpg

Ridely Scott kezében ott volt a kulcs a megváltáshoz. A remek alaptörténeten keresztül, a mindfuck elméleteken át az "eldobom az agyam" látványig minden a kezére a játszott - és elszabta. Filmjében több a lyuk, mint a vászon, és nemhogy félni, de még izgulni se lehet rajta. Csodálatos csomagolás, zéró belső - az egyik legnagyobb elszalasztott lehetőség, amit valaha láttam. 

 

1: Merida, a bátor - Brave

2012_dissapoint_movies_brave.jpg

Senki se okozott akkora csalódást idén, mint a Pixar - a stúdió, aki eddig szinte csak remekműveket tett le az asztalra. Új filmjük rosszabb a legtöbb animációs mozinál, amit a teljesen elszúrt forgatókönyvnek, a számtalan logikai bakinak, és egy fejben éjsötét főhősnek köszönhetnek. És énekelnek. Egy Pixar filmben énekelnek. Talán tényleg megtörtént a világ vége.

 

És akik még csalódást okoztak: Looper; The Bourne Legacy; Chronicle; Rock Of Ages; Dark Shadows; American Reunion; Hope Springs; Wreck-It Ralph; Red Lights;

 

 

És akkor jöjjön az öt legrosszabb film:

5: Cosmopolis

Robert Pattinson kocsikázása a világon semmire se volt jó (még őrjöngésre se), legfeljebb az idő elpocsékolására - egy David Cronenberg filmtől ez eléggé szégyenteljes.

4: Egy őrült szerelem balladája - Balade Triste De Trompeta

Két sík idióta bohóc rohangál egy csajért, és közben annyi vért ontanak, amennyit csak lehet. A helyzet az, hogy lehetne ebből jó film, de miután se értelme, se lelke, inkább az ótvarszar bandához csatlakozik.

3: A bűn hálójában - Haywire

Steven Soderbergh-é volt a tavalyi év legalattomossabb filmje: fasza akciónak árulta magát, remek színészekkel, de igazából semmi, vagyis semmi se történik benne, csak néhány unatkozó ember lézeng fel-alá. Ez a támadás a semmiből jött, és nagyon fájt.

2: Hajnalhasadás második rész - The Twilight Saga: Breaking Dawn part two

A negatív listákhoz hozzátartozik a tvájlájt, hogy miért, azt több iromány is jegyzi. Csak azért nem ő lett a legrosszabb, mert úgy megnevettetett, mint évek óta semmi.

1: Vadállatok - Savages

Oliver Stone szállította a tavalyi év legrosszabb filmjét. Hogy miért? Azért, mert ez a film minden szinten debil, de megvan arról győződve, hogy okos, és ezt nagy hévvel bizonygatja. Semmi se volt fárasztóbb ennek a végighallgatásánál.

Emellett pedig:
a legrosszabb előzetessel a Seven Psychopaths és a Jack Reacher büszkélkedhet
a legbénább nő kétség kívül Blake Levly, a legbénább férfi pedig Taylor Kitsch volt
a legrosszabb zenét a Hawywire-hez írták
és a legnevetségesebb jelenet díján a Twilight 4.2 és a Savages osztozik, hiszen mindketten ugyanazt a halál ciki fordulatot vetik be.

Címkék: 2012 lord of the rings the hobbit brave savages breaking dawn twilight saga cosmopolis prometheus john carter haywire dissapoint movies balada triste de trompeta seven psychopaths

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr464991803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása