What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2013: A mozis negatívak

2014.01.02. 09:53 | Adam Van Helsing | 17 komment

Sötét reggelre ébredünk ma, hiszen a leltár harmadik pontjában az év legrosszabb emlékeit idézzük fel. Először a legnagyobb csalódások gyűlnek össze (amik nem feltétlenül rossz filmek, csak hát többet vártunk), majd következik a mélypont, vagyis a legrosszabb filmek bandája. Essünk is túl rajta.

Az öt legnagyobb csalódás:

5: Időről időre - About Time

2013_dissapoint_movies_about_time.jpg

A romkomok koronázatlan királya, Richard Curtis életében először elrontott egy filmet. Mert bár az About Time remek alapokkal, és parádés felvezetéssel kezdődik, a végére olyan szintű szentimentalitásba fordul át, ami felemészti  a humort, a logikát, a cselekményt, de még a jókedvemet is. Pedig elvileg ez egy feel-good mozi volt.

4: Thor: Sötét világ - Thor: The Dark World

2013_dissapoint_movies_thor_the_dark_world.jpg

Egyre jobban rettegek a Marvel stúdiótól, mert eddigi egészséges humorukat lassan addig nyomják, mígnem elérnek a vígjáték műfajához. Kitűnő példa erre Thor második önálló kalandja, ami hősiességgel és csodákkal átitatott fantasy helyett leginkább egy önparódia volt.

3: Az Acélember - Man Of Steel

2013_dissapoint_movies_man_of_steel.jpg

"Nolan story, Snyder action", hangzott a hírhedt vélemény a tesztvetítések után, s a világ majd megőrült. Akkor aztán meg pláne, mikor kiderült, hogy egyik állítás se igaz, hiszen a filmügyileg elátkozott Acélember újabb próbálkozása semmivel se volt több egy elnyújtott, ostoba és lelketlen műanyag izénél. Ráadásul 2013 legjobban várt filmje ő volt.

2: Lincoln

2013_dissapoint_movies_lincoln.jpg

Steven Spielberg díjszezon-kedvenc, és agyondícsért történelmi filmje volt talán az év legalattomosabb mozija, ami mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kezdte el a maratoni kínzást. Ez a darab ugyanis egy filmtörténeti csoda: nem egyes részei, vagy nagy összessége irritálóan halál unalmas, hanem minden egyes perce külön-külön. Egyedül a remek színészeknek köszönhető, hogy élve jöttem ki a moziból (és még csak nem is a film közben, mert életemben először ez is megfordult a fejemben).

1: Vasember 3 - Iron Man 3

2013_dissapoint_movies_iron_man.jpg

A szuperhősök idei koporsójába Vasember verte a legelső és legfájóbb szöget. Csalódások egész hadát hozta magával a film, kezdve a címszereplő mellőzésétől, Ben Kingsley-n át egészen a teljesen semmilyen végső harcig - és akkor még nem beszéltem a sorra felbukkanó, a műfaj kereteit meghaladó baromságokról, illetve a Marvel említett új szemléletének első lépéseiről. Pedig úgy volt, hogy ez jó lesz.

És akik még csalódást okoztak: Only God ForgivesElysium, On The Road, The ColonyThe Great GatsbyThe Counselor, Jack Reacher, Silver Linings Playbook, Now You See MeHow I Live Now

És akkor jöjjön az öt legrosszabb film:

5: Személyiségtolvaj - Identity Thief

Vígjátéknak aligha nevezhető debil, és egyáltalán nem vicces kínszenvedés, egyre gusztustalanabb Melissa McCarthy-val.

4: R.I.P.D.

Ekkora halva született ötlet régen került a vásznakra - azóta se értem, hogy ezt valahol valakik hogy gondolhatták komolyan. De legalább nem bántott.

3: Iron Sky

Ez az érthetetlen módon kultstátuszba kerülő celluloid hulladék az egyik legprimitívebb film, amivel valaha dolgom volt. Már a kifehérített feka is elég lenne, de ő még csak az első támadások egyike.

2: Drágább, mint az életed - A Good Day To Die Hard

Ha van olyan MacLane vagy akciórajongó, akinek ettől nem forrt fel az agyvize, illetve nem vette személyes sértésnek eme trágyadomb puszta létezését, az sürgősen gondolkodjon el.

1: Kamatylista - The To Do List

Nem hittem volna, hogy a második helyezettnél láthatok rosszabb filmet idén, és talán nem is láttam, viszont a To Do List sokkal nagyobb merényletet követett el, mint a Die Hard 5. Míg utóbbi csak saját szériáját és műfaját köpte szemen, addig ez a film nem mást ért el, minthogy egy percre megingatta a filmekbe és a moziba vetett hitemet és szeretetemet. Ennél halálosabb bűn nem létezik.

Emellett pedig:
A legrosszabb előzetessel a Coming Out (aminek szóban forgó, első videóját már el is tüntették a netről) illetve a Megdönteni Hajnal Tímeát büszkélkedhet.
A legbénább szerelmespár kétségtelenül a Fassbender-Cruz duó volt.
A legelcseszettebb fordulat a Host-hoz köthető.
Az akaratlanul legnevetségesebb film az Only God Forgives volt.
A leghülyébb forgalmazói döntés pedig az Inetrcomé, amiért az itthon totálisan ismeretlen Insodiousnak rögtön a második részét mutatta be. 

Címkék: superman lincoln marvel thor die hard superhero iron man iron sky 2013 ripd man of steel dissapoint movies about time the to do list identity thief

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr55721030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.01.02. 17:22:50

@doggfather: abban is rengeteg marhaság volt (kezdve onnan, hogy nincs egy normális főgonosz), de összességében mégis bejött. Olyan 6,5, esetleg 7/10.
Csak tudnám, hogy ki dobta ki a forgatás alatt az Adósság és Becsület képregényt (amiből elvileg készült), mert köze nem volt hozzá.

falomb 2014.01.02. 21:27:17

A hype-hoz képest csalódások közé fel lehet venni a Pacific Rim-et az elképesztően bugyuta alapötlettel.

Repülőgépet rakétával túl egyszerű lenne a szörnyek ellen küldeni, küldjünk inkább gyalogló verekedő robotokat.

Szindbad 2014.01.02. 22:42:58

Prometheust el ne feledjuk.

bknn 2014.01.03. 00:35:22

Nagyfiúk 2? Vagy az már filmnek sem nevezhető?

2014.01.03. 01:17:26

@Szindbad: Prometheussal mi a gond? Remek sci-fi, a történetet a sok előzetes ölte le, mert mindenhol alien 0-ának aposztrofálták. Ez az egyetlen szépséghibája, hogy nem az. Ha ettől elvonatkoztat az ember, akkor egész jó film.

ComLo 2014.01.03. 07:53:38

Hmmm ...

az Iron Sky se nem 2013-as se nem rossz.

Bár mint minden ez is relatív, simán lehet hogy valakinek ez tetszik valakinek az.

De ide azt a példát szoktam felhozni, hogy van akinek Mozart tetszik, és van aki szerint Bunyós Pityu a zenék csúcsa. Minden ember ízlése más, de azért van pár szubjektív szempont.

Az Iron Sky környezetemben, jellemzően azoknak nem tetszett akik ... nem szeretnek gondolkodni. Akiknek egy Nagyfiúk 2 (helló ez is lemaradt a listáról (többek közt)!) vagy egy Transformers szórakoztató.

A film nagyon okos, talán az elvárásokkal ellentétben túl okos is. Szinte minden képkockája, tömény társadalomkritika, a szatirikusabb fajtából. Ha egy habkönnyű, enyhén humoros akciófilmet vár az ember, csalódni fog. Ez tényleg egy olyan film, amihez műveltnek kell lenni, és érteni kell a szatirikus humort.

Azt külön kiemelném, hogy független filmesek készítették, így a látvány ennek fényében nézve, nem is rossz.

Én a District 9-al tenném egy szintre, azaz nálam minden idők egyik legeredetibb legjobb független sci-fi-je amit (eddig) láttam.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.01.03. 08:30:49

A leltárnak két szabálya van: 2013 folyamán hazai moziforgalmazásba került filmek játszanak, és olyanok, amiket én is láttam.

Nincs azaz Isten, hogy én a Grown Ups-ot megnézzem, az azért hiányzik.
Az Iron Sky meg hiába 2011-es, tavaly került hivatalosan a honi mozikba, ezért lehet itt.
A Prometheus-t meg nem értem, semmilyen köze nincs a tavalyi évhez. De ha megkeresitek a 2012-es csalódásokat, ott megtaláljátok :-))

kaamir 2014.01.03. 10:33:57

A Jack Reacher szerintem az év legjobb filmje volt, mondjuk nekem 0 elvárásom volt előzetesen.

A Lincoln viszont simán befér az év legrosszabbjai közé, még Spielberg elmúlt években mutatott lejtmenetéhez képest is gyalázatosan rossz.

nemi gaz 2014.01.03. 11:34:42

Milyen szerencse, hogy nincs olyan kifinomult ízlésvilágom, mint a poszternek és a kommentelők többségének, ugyanis én elég jól szórakoztam a felsorolt filmek többségén.
Nagyon sajnállak benneteket! :)
(lehet igénytelennek nevezni, de szarok rá, hogy minek neveznek addig, amíg engem szórakoztat és jó érzésekkel tölt el egy film).

Ja, az Iron Sky meg csak azokat szórakoztatja (pl. engem), akik szeretik a társadalmi szatírákat, nekem nagyon bejött, ahogy kifigurázták az ostoba konzervatív amerikaiakat, a buta politikusokat és síkhülye, nagyzási hóbortos nácikat.

vittore 2014.01.03. 11:49:25

@nemi gaz: Tud valaki egy linket ahonnan Magyar nyelven, vagy felirattal letölthetném az Iron Sky-t? Köszi.

nemi gaz 2014.01.03. 11:57:17

@vittore: Szinkronos változat nincs, a filmet meg bármelyik torrentoldalon megtalálod felirattal (onnan szedtem, más letöltőoldalt nem használok, nem tudok javasolni).
Blu-Ray-ben szedtem le (~ 17 GB), így még a látvány is elfogadható volt ahhoz képest, hogy alacsony költségvetésű.

vittore 2014.01.03. 12:33:47

@nemi gaz: Köszi, ahol én kerestem, csak inglishül volt, kutatok tovább.

Keresztespok 2014.01.03. 12:34:25

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szerintem az Iron Sky egy kifejezetten jó film, persze aki komolyan veszi az egész sztorit, annak csalódás lesz.

Szindbad 2014.01.04. 17:42:41

@Adam Van Helsing: A Prometheust minden évben meg kell említeni!
süti beállítások módosítása