What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2013: Legjobb jelenetek a moziban

2014.01.01. 11:50 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ismét január elseje van, és ez csak egyet jelenthet: jön az éves leltár! A szabályok ugyanazok (a hétből öt kategóriában 2013 során hazai moziforgalmazásba került, és általam látott filmek versenyeznek - 109-en vannak amúgy), szóval vágjunk is bele. Elsőként a legjobb jelenetek kerülnek terítékre - tudod, amelyek lesokkolnak, ámulatba ejtenek, vagy fülig érő vigyort varázsolnak az arcodra, miközben magadban azt kiáltod: "na, ez A mozi!"

 

 

5: Dol Guldur (A Hobbit: Smaug pusztasága - The Hobbit: The Desolation Of Smaug)

2013_scene_the_hobbit.jpg

Ha nem is találta meg teljesen, Peter Jackson legalább visszaindult a jó út felé Középfölde kapcsán - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Gandlf Dol Guldurba tett kirándulása. Immáron nem csak a látvány gyönyörű, de minden más is a helyén van, kezdve a tíz éve nem tapasztalt életérzéssel - a Necromancerrel vívott csatának mindenképpen itt a helye a legjobbak között.

 

 

4: Félek (Szörny egyetem - Monsters University)

2013_scene_monsters_university.jpg

Három év után Pixarék ismét telitalálatot szállítottak Mike és Sulley eredettörténetének képében, melynek köszönhetően végre megint bepillanthattunk a stúdió semmi máshoz nem hasonlítható érzelemvilágába. Hiszen mikor a jövő reménysége, a legrémisztőbb rémség bevallja, hogy fél, és nem is csak egy dologtól, ott azért összeszorul a szív. Csodás, ötletes, szívmelengető - vagy csak simán Pixar.

 

 

3: Walter elindul (Walter Mitty titkos élete - The Secret Life Of Walter Mitty)

2013_scene_walter_mitty.jpg

Nem könnyű a Walter Mitty-t kitöltő zsenialitásokból egyetlen egyet kiválasztani, de ha már muszáj, akkor persze a legjobb legyen az. Sok-sok évnyi álmodozás után Walter végre a tettek mezejére lép - ebben segítségre van Sean Penn megelevenedett fotója, néhány Life címlap, és az Arcade Fire - na meg Ben Stiller és az ő rendezése. Ez a pár percecske vitathatatlanul az év feel-good pillanata.

 

 

2: A hullám (A lehetetlen - The Impossibe)

2013_scene_impossible.jpg

Csaknem egy éve történt már, de J.A. Bayona vízióját a 2004-es cunamiról nem lehet kitörölni a fejekből. Pár perces, ámde kőkemény rémálma elborzaszt és lesokkol, de úgy, ahogy arra horror filmek se képesek - egyszerűen beleég a retinádba. Mindenképpen az év legizgalmasabb, de ami a fő, legbrutálisabb jelenete - amit még így is átjár a szív és a lélek.

 

 

1: Második menet (Tűzgyűrű - Pacific Rim)

2013_scene_pacific_rim.jpg

Négy óriásrobot vonul két óriásszörny ellen a viharban - ez már önmagában megér egy misét, de ez még csak a kezdet. Guillermo del Toro a Pacific Rim középső banzájával olyan geek-mennyországot hozott össze, amiben másodpercenként kilóra lehet mérni az awsome-ot, és amitől minden örök gyerek garantáltan elcsöppen. Atomkemény, ultralátványos, hipercool - nincs akkora vászon, amit ez a varázslat ne repesztene ketté.

 

 

És amiket még nagyon eltaláltak: Orvosi vizsgálat, illetve az első, ámde sikertelen támadás - Captain Phillips; Beszélgetés John Harrisonnal - Star Trek Into Darkness; The Exorcism Of Jonah Hill - This Is The End; Joaquin a cellában - The Master; Gru és a telefon - Despicable Me 2; Az utolsó vacsora - Killer Joe; Párizs - Frances Ha; Kényszerleszállás - Flight; Jeruzsálem - World War Z; Fekete doboz - Oblivion; Óra - The Hunger Games: Catching Fire; Bármelyik álomkép - Trance; Az új filmötlet - Hitchcock; Sandra Bullock bármelyik balszerencséje - Gravity; Esőfutam - Rush; Rock sütöget - Pain and Gain; Valami esik - How I Live Now; Nindzsák a hegyen - G.I. Joe: Retaliation; Zod tábornok üzenete a földlakóknak - Man Of Steel; R bemutatja a lakását - Warm Bodies; Paul Dano szarráverése - Prisoners; Ryan Gosling szarráverése - Only God Forgives; Washington Attack - Olympus Has Fallen; Rooney öl - Side Effects; Vita a maszkokról - Django Unchained; Családi csókok - We're The Millers; Az utolsó bunyó - The Raid: Redemption; A börtön helye - Escape Plan; Riddick és a mocsári szörny - Riddick; Bármelyik (hely)színváltás - Anna Karenina

 

Címkék: pacific rim lord of the rings the hobbit 2013 monsters inc best scenes the impossible the secret life of walter mitty

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr545719839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása