What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2014: Legjobb nem mozis filmek

2015.01.03. 12:35 | Adam Van Helsing | 2 komment

A leltár legszemélyesebb pontjához értünk, mely független tértől és időtől: azon filmek legjavát szedtem most össze, amit a tavalyi év folyamán láttam először, "nemmoziban". Hiszen nem jut el minden a hazai vásznakra, és hiányosságok is mindig lesznek, amiket pótolni kell.

 

5: All Is Lost - 2013

2014_nontheater_all_is_lost.jpg

Robert Redford egyedül, szavak nélkül hányódik az Indiai-óceánon. Ezzel ki is fújt a sztori, ám J.C. Chandor ebből valószínűleg kihozta a legtöbbet, és talán még egy kicsivel többet is. Ha nem is cuaróni szinten, de így is hihetetlenül izgalmasan mesélt a túlélésről és az életösztönről, karfakaparó élményt csiszolva ebből a minimál szituból. A vén Robertnek pedig minden tiszteletem, és nem csak azért, mert kibírta ezt a feltehetően bitang nehéz forgatást.

 

4: Safety Not Guaranteed - 2012

2014_nontheater_safety_not_guaranteed.jpg

Egy pacák apróhirdetésben keres társat időutazáshoz. Imádniavaló ötlet, s Colin Trevorrow (aki eme filmmel váltotta meg belépőjét a Jurassic Parkba) hosszú távon is képes volt bánni vele. Ritka jópofa, mélyen emberi történetek kerekedtek ki ebből az abszurdumból, a pont a tökéletlenségeiktől szerethető szerelmi szálakról nem is beszélve. A vége pedig az lett, hogy már nem is számított, hogy tényleg van-e időgép, ez pedig nem semmi teljesítmény. 

 

3: The People vs. Larry Flynt - 1996

2014_nontheater_larry_flynt.jpg

Milos Forman tökösségére minden egyes alkalommal rácsodálkozom. Adott Larry Flynt (Woody Harrelson zseniális, mint mindig), a seggfej, aki egyébként a Hustler, s kvázi a pornóipar atyja, és rendezőnk ennek az alaknak kívánja az emberi oldalát bemutatni úgy, hogy a végére meg is szeressem a provokátort. És basszus, sikerül a küldetés. Illetve még itt látható a világ legelbaszottab románca is, ami rögtön instant kedvenc lett.

 

2: Ruby Sparks - 2012

2014_nontheater_ruby_sparks.jpg

Gondolkodtál már azon, hogy a Little Miss Sunshine rendezői hol a fenében lehetnek? És azon, hogy ha megalkothatnád a tökéletes társadat, az milyen is lenne, illetve a kettőtök kapcsolata hogyan működne? A Ruby Sparks többek között ezekre ad választ, de valódi erőssége inkább a kérdésekben rejlik, amiket felvet. Paul Dano és Zoe Kazan (akik az életben is egy pár) pygmalion-esete a szerelem legjobb és legötletesebb elemzése Summer óta.

 

1: JFK - 1991

2014_nontheater_jfk.jpg

Nem titok, hogy Oliver Stone és én nem jövünk ki valami jól, így bármennyire is szeretem az oknyomozást és a politikai thrillert, eléggé tartottam az epikus hosszúságú JFK-től. A tavalyi év utolsó filmje (melyben Kevin Costner ássa bele magát a Kennedy gyilkosságba) azonban rövid úton eloszlatta minden kételyemet, s be is adta jelentkezését az örök kedvencek közé. Tökéletesen épített feszültség, remek tempóban adagolt infók, olyan színészgárda, hogy csak na, és egy akkora kirakós játék, amilyet eddig csak Fincher mestertől láttam. Hihetetlenül érdekes, kellőképpen ijesztő, illetve egy pazar kórkép a modern Amerikáról.  

 

És akikkel még jó volt megismerkedni: Sleepers; The Dark Knight Retruns - part 2; Blackfish; Beginners; Robot And Frank; The Mosquito Coast; Egészséges erotika; In The Name Of The Father; Short Circuit; The Frighteners

 

Címkék: 2014 jfk best non theater movies safety not guaranteed ruby sparks all is lost people vs larry flynt

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr97035813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása