What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2012: Legjobb nem mozis filmek

2013.01.03. 12:22 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Mivel sajnos nem jut el minden film a hazai vásznakig, és a filmtörténet egészét tekintve is mindig lesznek lemaradások, amiket be kell hozni, a mozin kívül más, legális utakat is választani kell az ismeretek bővítéséhez.A leltár ötödik részében nézzük, mik voltak számomra a tavalyi év legjobb, nem moziban, de először látott filmjei.

 

5: Jack Goes Boating - 2010

2012_nontheater_jack_goes_boating.jpg

Philip Seymour Hoffman kvázi magánszáma (rendező, producer és főszereplő is) nem vállalja túl magát - csak elmeséli, hogy egy átlagosnál gyámoltalanabb ember hogyan próbál becsajozni. Ezt viszont annyira szépen csinálja,  hogy nem tudtam nem imádni. Egyszerű, kedves és szeretnivaló film - sajnos kizárólag a Cinemaxon.

 

4: The Assassination Of Richard Nixon - 2004

2012_nontheater_the_assassination_of_richard_nixon.jpg

Niels Muller filmjében Sean Penn az egyszerű kisember, akivel mindent meg lehet csinálni - és aki egy nap úgy dönt, hogy nem tűr tovább. És ez teljesen érthető. Az Assassination megrázó és hibátlanul kivitelezett, Penn pedig élete egyik legjobb alakítását szállítja. 

 

3: When Harry Met Sally - 1989

2012_nontheater_when_harry_met_sally.jpg

Nem értem, hogy maradhatott ilyen sokáig rejtve előlem a valaha készült egyik legjobb romkom. Azonban a megboldogult Filmmúzeumnak hála végre találkoztam Harry-vel, Sally-vel, és az ő románcukkal - valamint persze a férfi-nő barátság kivitelezhetetlenségével, a kajáldában előadott orgazmussal, és a számtalan aranyköpéssel. Bármikor újranézhető, csupa szív feel-good film.

 

2: Magnolia - 1999

2012_nontheater_magnolia.jpg

Nagyon fáztam Paul Thomas Anderson három órás megadrámájától, de végül az év egyik legkellemesebb csalódása vált a dologból. A sok szálon futó futó történet Daldry-t idéző mélységekkel operál, amit rendezőnk fergeteges humorral egészít ki, egy kábé sose látott mixet létrehozva ezzel - az alakításokról meg ne is beszéljünk, mert kevés a hely. Ha van letehetetlen könyv, akkor ez egy kikapcsolhatatlan film.

 

1: Sideways - 2004

2012_nontheater_sideways.jpg

Alexander Payne már háromszor merült el a férfilékek rejtelmeiben, de egyértelműen a második utazása sikerült a legjobban. Paul Giamatti és Thomas Haden Church bor- és szerelemtúrája az egyik legjobb keserédes film, amihez valaha szerencsém volt - emberi, humoros, szép. Írhatnék még ide pár, hasonlóan sziporkázó közhelyt, de nem kerülnénk közelebb a film zsenialitásához. Inkább igyunk pinót.

 

És akikkel még jó volt megismerkedni: The Departed; Play It Again, Sam; The Fisher King; The Hudsucker Proxy; The Conversation; Good Night And Good Luck; An Education; Quills; Cast Away; The Wrestler; Pleasentville; Cyrus; Carrie; Amadeus; Gattaca; The World's Fastest Indian; Rabbit Hole; Bound; Three Days Of The Concord; Dawn Of The Dead (2004); 30 Minutes Or Less; Arthur; Throw Momma From The Train;

Címkék: sideways 2012 magnolia when harry met sally jack goes boating best non theater movies the assassination of richard nixon

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr174994289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása