What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Másnaposok - The Hangover (2009)

2009.06.20. 10:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Négy haver az egyikük legénybúcsúja alkalmából lehúz Vegasba, hogy bulizzanak egy felejthetetlent. A bulizás sikerül, a felejthetetlen már nem annyira, ugyanis másnap egyikük se emlékszik semmire - pedig a hotelszoba romokban áll, tyúk sétálgat az égő fotel mellett, és tigris van a fürdőszobában. Ja, és eltűnt a vőlegény.Hát, keressük meg!

A Hangover pontosan azt adja, amit ígér, és csak a köré alakult hype miatt tűnik kevesebbnek. Mert bizony én egy kis hiányérzettel jöttem ki a moziból. "Az év vígjátka" hirdetések meg a trailer amitől fetrengtem, meg a szóbeszéd, ezek mind "túldimenzionálták" a filmet, többnek láttatták annál, ami. Jó volt, röhögtem, sőt, mindenki röhögött, de én többet vártam. Egy olyan hisztérikus-röhögés kényszert, mint például a Trópusi Viharnál volt. Ez nem jött be, de nem megijedni, mert a Másnaposok jó film, és az előbbiek nem az ő hibája, mert mint mondtam, azt adja, amit ígér: jó vígjátékot.

"Helló, a sípszó után hagyj üzenetet, csak ne írj sms-t, mert az olyan buzis"

Túl sokat nem kellene erről a filmről írni, mert a (tényleg) poénokat nem jó lelőni. Mondjuk, az egy baromi jó ötlet, hogy semmit nem látunk a nagy éjszakából, ergo ugyanolyan tudtalanul indulunk neki a filmnek, mint a srácok a hotelszobában, és külön jó nézni, ahogyan megpróbálják összerakni a részleteket az emlékfoszlányból. Hogy a három főszereplő közül melyik a legjobb arc, azt nehéz megmondani, de én a kimondhatatlan-leírhatatlan nevű görög szakállas fószerre hajlok, aki a filmben Allen néven fut, de azért a "csak" fogorvos meg a nagymenő tanár is ütnek. A mellékszereplők meg mind hozzátesznek a bulihoz. Nem is tudtam, Heather Graham ilyen jól néz ki, bár a From Hell óta kicsit ráncos lett, de legjobbak a rendőrök (és a legjobb rész is hozzájuk fűződik), na meg Mike Tyson és kis cicája.

És valóban, ahogy a Filmbuzi is írja, nem olyan, mint Apatow bácsi munkái - pedig azok rohadt jók, 40 éves szűz, Felkoppintva, Superbad. Apatow-nál így vagy úgy, de mindig a "milyen szép a férfibarátság, tesó!" című dolog jön elő, és arra épülnek a filmjei. A Hangover ezt a témát éppen csak megkapargatja, de egyáltalán nem mélyül bele, itt a hangsúly a állatságokon van, hogy miként lehetne még nagyobb baromságba vinni hőseinket. És bár a film vége nem az igazi, így is nagyon jó szórakozás, lehet nevetni, és a szinkron is jó lett. Egy 7/10 megy rá, mert azért nem ütött annyira, mint a híre ígérte, és nálam is az van, hogy kezdem az egészet elfelejteni.

Címkék: kritika comedy zach galifianakis 7/10 todd phillips bradley cooper the hangover ed helms ken jeong

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr481196623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása