What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az Időutazó felesége - The Time Traveler's Wife (2009)

2009.11.02. 18:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Henry (Eric Bana) random időutazó - valami génhiba miatt előfordul, hogy csak úgy eltűnik, és tök más időben köt ki. De Clare (Rachel McAdams) így is szereti őt, és mindig vár rá, aztán vagy 20, vagy egy 30 éves Henry-t kap. De a szerelem időtlen.... pff. 

Miért van az, hogy ha van egy tök jó sztori egy romantikus filmhez, azt egyszerűen nem tudják jól megcsinálni, mert senki nem képes elvonatkoztatni attól, hogy ebben most vannak sci-fi elemek (amúgy nincsenek). Pedig az Időutazó feleségében ott a lehetőség egy könnyfakasztó filmre, csak nem használja ki - mert vak, és hülye. Oké, a kezdés az borzalmas, rogtön mínusz egy pontról indul a mű, de azért elég szépen felhozza, aztán meg szinten tartja magát. Egy középszinten.

"Most nyertél öt millió dollárt"

A film egyébként viszonylag egyenesen halad - ezt sem értem, logikus és nagyon jó lépés lenne, ha összevissza követnék egymást a jelenetek, mint a nemrég tárgyalt 21 gramm-ban - Clare életét követhetjük többé kevésbbé végig, és ebbe csöppen bele hol így, hol úgy Henry. A történet kábé közepéig teljesen érdektelen az egész. a házasságnál / "kezdjük a közös életet" résznél a helyzet végre javul, hogy pár perc után visszaessen a már megszokott szintre. És ha néhány tényleg jó pillanatot elkapnak (lőtt sebes megérkezés, tenyérnyom), akkor azzal nem foglalkoznak a későbbiekben. Ahogy Darzi barátom mondta, ez a film olyan, mintha "egyszerre akarna művész, meg amerikai szar lenni", és pont ezért akad el az egész félúton a kettő között. Legalább erről az egészről Rachel McAdams (wooow!!!) és Eric Bana egyáltalán nem tehet, színészileg nincs gond a filmmel. Persze csak akkor, ha a kiscsajt nem vesszük színésznek.

Fájóan gáz momentumokban és szép pillanatokban egyaránt bővelkedik Robert Schwentke (ki? ja, Légcsavar, jaj) filmje, és ha funkciója ellátásából meg is bukik - elérzékenyülős, romantikus, zsepis film - . legalább annyit elér, hogy az ember nem utálja.... bár nem is szereti. Sajnos 5/10-nél többet sehogyan se tudok erre adni, pedig szerettem volna.  Na, mindegy, újabb tök felesleges film, illetve kihagyott ziccer. Ja, és ha az időutazás génhiba miatt van, akkor szerintem az mutáció, vagyis nem örökölhető. És a film alapjául szolgáló könyv állítólag tök jó, inkább arra fizess be, a filmnél biztosan jobb.

trailer (ezt megnézed, akkor az egész filmet láttad): https://www.youtube.com/watch?v=USUDlMBR-dQ

Címkék: kritika drama romantic eric bana 5/10 rachel mcadams the time travelers wife

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr681493648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása