What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Godzilla (1998)

2009.11.08. 12:50 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A 2012-re várva elkezdtem nézegetni Roland Emmerich korábbi ütős filmjeit, ebből az első a Godzilla volt. Évek óta nem láttam, de most, hogy dvd-n 995-Ft volt, beruháztam. Még mindig nem értem azokat, akik fikázzák ezt a filmet.

Valahol a Csendes-óceánon jó régen a franciák egy rakat atomkísérletet végeztek, ennek lett '98-ban az eredménye egy mutáns varánusz, Godzilla. Mikor útra kell, és New York-ot veszi célba, a pánik és a hadsereg tehetetlensége egyre nő, itt már csak Matthew Broderick (Nick Tatulos...Tatpopus...mindegy :-) és Jean Reno segíthet. Persze a város, amely sose alszik így is porig rombolódik.

"Azt hiszem futhatnánk is"

A Godzilla számomra egy igazi kult-klasszikus (meg persze gyerekkorom alapja). Nem is emlékszem hányszor néztem meg az HBO-ról VHS-re felvett változatot, és mindig imádtam. És úgy tűnik, ezek a dolgok nem változnak, ez a film még mindig baromi jó! Jó, oké, B kategóriás marhaság, tudom és látom, de annyira feeling, hogy nagyon! Én imádom a romboldákat, és ez mi, ha nem az? Muhaha! Ez egy olyan akció film, ami egy percre nem áll le vagy válik unalmassá, és beszarósan-látványos, meg tele van poénokkal (amik jók), jó karakterekkel és néhol kicsit megható részekkel (függőhidas rész...óóóóó). És ez a film nem követi el azt a hibát, mint egy évvel előtte a Jurassic Park 2,  ami annyira "túljáratta" a T-Rex -et, hogy szegény a végére már unalmas volt. Nem, itt Godzilla csak akkor van, amikor tényleg kell, de akkor nagyon ott van, és ettől még ő a sztár az egészben. Meg persze Jean Reno. Meg pont a múltkor, a Mist kapcsán beszéltük Sam-el, hogy mennyire nem mindegy, hogy egy szörny nem mutatását meddig húzzák. Ha túl sokáig, akkor uncsi lesz, ha meg már elsőre a képünkbe kapjuk, akkor semmi feszültség nincs. A Godzilla ezt a problémát nagyon okosan oldja meg, mindig csak egy-egy részletet látunk őkelméből, de aztán a 45-ik percben egészben elénk tárul A látvány - és ez így tök jó!

Hiába, úgy tűnik, számomra ez a film halhatatlan, még akkor is, ha baromság, felületes és idióta (mint ez az írás) szereplőkkel, semmi sztorival és robbanó helikopterekkel: ez biza egy 8/10, lehet hozzám vágni a köveket.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=y5SI-JLEONo

Címkék: kritika godzilla action jean reno roland emmerich 8/10 matthew brodercik

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr561508881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása