What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Plasztik szerelem - Lars and the Real Girl (2007)

2010.02.05. 10:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ryan Gosling rendel magának egy guminőt, és úgy bánik vele, mintha a barátnője lenne. És ez nem egy térdcsapkodós idióta vígjáték.

Lars, a csöndes, visszahúzódó, de aranyszívű fiatalember a bátyja és annak felesége házának kisházában éldegéli életét és északi kisvárosban. Lars-nak nincsenek barátai, és igyekszik kerülni az emberi kapcsolatokat. Aztán egy nap rendel magának egy életnagyságú műanyag nőt, és Bianca néven úgy mutatja be mindenkinek, mint a barátnőjét. A helyi orvos tanácsára a városlakók belemennek a "játékba", és Lars előtt hirtelen kitárul a világ.

"Képzlejétek, Bianca a reptéren elvesztette a csomagját"

 Craig Gillespie filmje valami fantasztikus utat jár be. A Lars and the Real Girl már első ránézésre is egy aranyos filmnek tűnik, aztán azon kaptam magam, hogy az első 20-30 percet végig röhögtem, méghozzá azért, mert jók voltak a poénok. De aztán következik a film második fele, ahol a kacajok már elmaradnak, de nem a minőségromlás okán, hanem mert a filmnek láthatóan ez a célja. A végére pedig egy iszonyat komoly és mély emberi dráma bontakozik ki, és ezt a komolyságát még úgy is fent tudja tartani, hogy közben egy guminő ül a sarokban. Hát ezért minimum egy vastaps jár.

Mert ez a film egyértelműen a magányosságról (is) szól, de nagyon durván. És azzal tudja a nézőit igazán megérinteni, hogyha nem is tükröt, de majdnem azt mutat nekik. Mert hát a macijához mindenki beszél néha pár mondatot, nem? Lars "őrülete" igazából mindenkiben ott van, csak valaki kevésbbé magányos, valaki meg nagyon, és ezt nagyon jól fogja meg és tálalja a film, méghozzá azzal, hogy az egészet egy szürreálisan extrém szintre emelei - és ez működik, mert belőle is előjönnek a nézése közben a mély gondolatok.

A forgatókönyv és Ryan Gosling fantasztikussága egy olyan filmet farag a Lars and the Real Girl-ből, hogy csak na. Simán kapja a 8,5/10-et, ennyit erről, és akkor most futás a Media Markt-ba, ahol csak 400 forint a film. Ennek mindenképpen polcon a helye!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=psY_FXdt2K4&feature=related

 

Címkék: kritika drama 8.5/10 ryan gosling lars and the real girl

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr251731179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása