What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Robin Hood (2010)

2010.05.16. 13:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ridley Scott ismét bebizonyította nekem, hogy ő egy vérbeli profi. Már csak lélek kellene a filmjeibe.

Maximus... izé, Robin Hood éppen aktuális királya hadseregében szolgál, és éppen hazafelé tartanak. Ám a király meghal, és utóda nem éppen jófej. Ettől függetlenül Robin és a haverok meglógnak a seregből, és ilyen-olyan hazugságok és csúsztatások mellett hazajutnak angliába, ahol folytatódnak a füllentések, és Robin máris egy kis falu vagymi uralkodói posztján díszeleg. Pedig ő aztán igazán nem akar semmit, ámde a helyi úrnő látványa mégis maradásra bírja. Aztán jöhet az összefogás a többi szabadságra vágyó angollal, majd harc a királlyal és a csúf franciákkal.

"Rise and rise again, until lambs become lions"

Scott úr, mint mondtam, profi. Sőt, állítom, hogy napjaink egyik legprofibb rendezője. Bármilyen műfajban tud úgy alkotni, minta egész életében csak abban az zsánerben utazott volna. Legyen az maffiás (American Gangster), ókori harcolós (Gladiator), brutál sci-fi (Blade Runner), horror (Alien), romantika (Good Year) és még sorolhatnám, ez a faszi úgy csinál filmeket, ahogy az a nagy könyben le van írva. Legújabb munkája, a Robin Hood is ilyen. Egy fél-vágásnyi hiba sincs benne - de mégse jó film. Félreértés ne essék, ezzel nem azt mondom, hogy a többi filmje se jó. Scott baromi jó filmekkel büszkélkedhet, de ugyanakkor készített ő gyengéket is, de azok se a megvalósításon buktak el. A Robin Hood-al is ez van: ez a film úgymond belülről rohad. Írtó lassú, néhol nagyon uncsi, és a legnagyobb baj, hogy teljsen érdektelen. Van benne néhány jó csata és gyakás, de komolyan mondom, azok a leguncsibbak. Mert már láttuk. Láttuk a Gladiátorban és a Kingdom of Heaven-ben, meg még ezer más nem-Scott filmben is. Egy-két rész van, amikor a film egészen érdekes, az is Robin karakterének a mélyítésénél, illetve az udvarlásos részeknél vannak.

Ennek pedig az oka az, ami végül is elviszi valahogy azt a majd' két és fél órát a hátán: ez pedig Russel Crowe jelenléte. Mert a jó öreg Russ ismét nagyon jó, és szándékosan nem mondom, hogy "nagyot alakít", mert hát ez nem igaz. Nemigen csinál ő semmit, csak ott van - és még így is tök jó. Ha már itt tartunk, a színészekre az égvilágon semmi panasz nincs, Cate Balnchett, William Hurt, Mark Strong és Max von Sydow (wow, ez még él?) egytől-egyig kifogástalanok. Mint ahogy maga a film is annak tűnik, de hát mint mondtam, nem az. Úgy üres az egész, ahogy van - de a kabátja az minőségi és professzonális.

A Robin Hood olyan, mint amikor a legjobb csokitortából kihagyák a krémet. Semmi baj nincs vele, elsőosztályú munka, de mégse jó. Egyáltalán nem. Egyszer az ember elnézegeti, akkor is kicsit unottan, de szigorúan csak egyszer. Arra még úgy ahogy jó. 6/10. Remélem Scott az Alien prequel-re összekapja magát.

plusz: bár a bevételi adatok még nincsenek meg, de én úgy érzem, hogy a Robin Hood, ha nem is ordas-nagy, de bukta lesz. Holnapra kiderül.

Update (10.05.17.): úgy tűnik, igazam lett, ugyanis a 200 milliós költségvetéshez képest a film 37-et szerzett a hétvégén. Ez csúúúúnya.

Címkék: kritika robin hood history cate blanchett russell crowe ridley scott 6/10 adventure

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr962007056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása