What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack III

2010.08.02. 00:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Úgy látszik, minden hónapra jut három szar film. Nézzük az e havi termést XD

 

Végső állomás - Final Destination (2000)

Na, pontosan az ilyen filmek miatt tart ott a horror műfaj hírneve, ahol. Az ilyen utolsó szemetek miatt, amiknek esélyük sincs arra, hogy komolyan vegyék őket. Semmi feszültség, semmi ijesztő momentum, semmi értékelhető. Ellenben amit annak szánnak, abból a végére egy "kínomban-röhögök" jelenet lesz. Ezzel a pár mondattal definiáltam is a mai horrorok legalább 75 %-át. Hogy kicsit pontosítsunk, a Végső állomás arról szól, hogy a főszereplő gyerek (a franc tudja, miért) hirtelen látnoki képességekre tesz szert, így pár osztálytársát még időben leszállítja a repülőről, mielőtt az felrobban. Ám erre a halál bepöccen, önállósítja magát, és kinyírja az életben maradtakat. Viszont a főszereplő gyerek rájön, hogy a halál tervét ki lehet cselezni... 2/10. De legalább néha jót röhögtem.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=lP4Psj7d1ZI

 

Predator 2 (1990)

Az 1987-es első Predator egy filmtörténeti klasszikus, az akció műfaj egyik csúcsa. Ehhez képest a Predator 2-nél még a köztudottan szar AVP (Alien vs. Predator) filmek is jobbak - na, ez már ciki. A sztori az, hogy egy újabb Predator van a Földön, de ezúttal nem a dzsungelben, hanem Los Angeles-ben. Most Danny Glover-en, a mocskos zsarun a sor, hogy megállítsa. Filmünk úgy indít, hogy ötven percen keresztül annyira unalmas, hogy az már bűn - nem állok messze a bealvástól. Utána minimálisan érdekes lesz, mikor Glover-t végre hozzáértők beavatják abba, hogy Predator, és elkezdődik a film végéig kitartó csata/üldözés. Ez így talán még jól is hangzik, de hozzá kell tenni, hogy az unalmat (csak részben) felváltja a hülyeség, és az egész teljesen nevetséges lesz. Az alapvető gond az, hogy a ragadozó alapból hülyén mutat egy nagyvárosban. Ehhez hozzájön, hogy közel sincs olyan jó kis köret-sztori, mint az elsőnél volt (kommandós csapat megy a szarban embereket menteni) - ez az L.A.-i drogháború valahogy totál érdektelenre sikerült. Valamint Glover figurájával mindent lehet csinálni, csak azonosulni nem, az általa megformált kurvaanyázó és menjapicsába-zó zsarut egyáltalán nem ismerjük meg, nem nagyon lehet szurkolni neki. De a legszomorúbb pont, hogy az első film profi Predatora után most valami hülye kezdőt kapunk, aki végigbénázza az egész filmet. Csőd.  Sürgősen felejtsük el ezt a részt, és koncentráljunk az eredetire, és a hamarosan érkező Predators-ra. Ez csak (jószívvel) 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3v4GHqyU8bs

 

Rachel esküvője - Rachel Getting Married (2008)

Na, ez viszont érdekes. Anne Hathaway egy kikúrált drogos, aki hazatér a családjához pár napra, mivel nővére, Rachel a hétvégén férjhez megy. Bár az egész egy ígéretes kis indie-filmnek hangzik, ebben az egészben csak Anne, és az ő kíváló alakítása az, ami értékelhető (Oscar-ra is jelölték érte). A film mintha arra játszana, hogy úgy nézzen ki, mint egy családi videó. Ez csak részben sikerül, mert élvezetes ettől nem lesz, viszont a cél összes unalmasságát átveszi. Egyszerűen azt éreztem a nézés közben, hogy most nagyon pazarlom az időmet. Alig ad valami kapaszkodót a film a nézőnek, és aztán azokat is rosszul használja ki. A veszekedések laposak, az alakításokat (kivéve azt az egyet) nem hiszem el, és az egész nem működik. De ahol minden széthullik, az a köszöntők, táncok és beszédek végeláthatatlan (és szinte vágatlan) sora. Amikor ez az amúgy is gyengeség végleg kizzökken, és valami olyat látsz, ami semmit nem ad hozzá a cselekményhez. A film 110 perces, de nyugodtan lehetne 70 is. Falkaparóan idegesítőek ezek a totális üresjáratok. A két lánytestvér közötti érzelmi civódások viszont működnek, és olyankor jó a film. Jó szövegek hagyják el a színészek száját, ám ez nem menti meg a filmet. Aki viszonylag menti a menthetőt, az természetesen Anne Hathaway - miatta érdemes végigülni az alkotást. De amúgy nem nagyon ajánlom. Ha valaki jó testvér-konfliktusos-esküvős-független filmet akar látni, akkor inkább a Margot at the Wedding-et nézze meg. A Rachel esküvje csak 4/10-et kap.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8tIvMUy8UDs

Ráadásul egy nagy kérdés is megfogalmazódott bennem: ha Anne ennyire jó színésznő, akkor miért vállal el olyan nézhetetlen izéket, mint a Bride Wars és társai?

 

Címkék: kritika horror drama action predator 4/10 2/10 anne hathaway jonathan demme rachel getting married final destination szarfilm pack rosemarie dewitt

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr972191652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása