What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Ragadozók - Predators (2010)

2010.08.23. 18:07 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Félek - mondta Billy, a kib*szott vadász a 87-es klasszikusban, és ez annyira kemény volt ott és akkor, hogy egyszerűen izzadt a film. A Predators annyira már nem bővelkedik ilyen momentumokban, de jó úton jár. Nagyon jón.

Adrien Brody-t ledobják egy dzsungelbe, a franc se tudja, hogy hol. Azt meg pláne nem, hogy kik. Pár perc múlva Brody már nincs is egyedül - más fickók is így jártak (meg egy csaj). Lassan kiderül, hogy a csapat összes tagja egy porfi gyilkológép, csak más-más műfajban. Elindulnak, hogy kijussanak az erdőből, ám hiába: úgy tűnik, egy idegen bolygón vannak. A helyzet nem valami rózsás, és erre még rájön az is, hogy hőseinkre bizony vadásznak. Mégpedig az univerzum valószínűleg legprofibb ragadozói. Kezdődhet a játék a túlélésért.

"Well, lets find a way off this fucking planet"

Nos, miután majdnem sikerült a Schwarziék által életre keltett legendát a földbe tiporni (Predator 2, AVP filmek), Rodriguez és Antal Nimród gondoltak egy merészet, és rávezették mindenki kedvenc ragadozóját egy másik ösvényre.  Nem reboot, nem is Predator Begins, hiszen Alice Braga egy fél mondtaban megemlékezik Dutch-ról és többiekről. Ez csak simán valami új a régi alap felhasználásával, ezt jobb egyszerűen elfogadni, és kész. Mint ahogy azt is, hogy a Predators-nak semmilyen felvezetése nincsen, csak puff, bele a dolgok közepébe. És ez jól áll neki.

Mint ahogy az is jól áll, hogy tutira az első részre építkezik, lásd dzsungel, maroknyi nehézfiú, akik fokozatosan "kiesnek", stb. Sőt, még a zene is a nagy előd zenéjének a modernizálása, amit fel lehet róni a készítőknek, de azt kell mondjam, hogy nekik volt igazuk: ez adja a Predator feelinget. És miután a feeling szinte tökéletesen megvan (azért a 80-as évek keménységét nem lehet tökéletesen reprodukálni), már minden mindegy.

Ropognak a fegyverek, tépődnek a hullák, és "megelevenedik az erdő". Istenkirály! És még az újítások is (kutyák, rohanó izé, új Predator) nagyon rendben vannak. A emberi gyilkosok egytől-egyig jópofák, lökik a laza szövegeket, és ami Brody-ból hiányzik izomban, azt pótolja a remek modorával. A Predators egyben újrázás és tisztelgés John McTiernan eredeti filmje előtt, és őszintén szólva ez így pont jó. Semmi kínos elem vagy fordulat, minden a helyén van, és rengeteg tényleg jó utalás van a kezdetekre. Mintha újra éledne a legenda - a rajongók szája pedig fülig ér a vászon előtt. A jólesően reménytelen végkifejlet után pedig a stáblistát kísérő zene felteszi a pontot az i-re.

Ha tehetném, ezt a filmet nevezném el Predator 2-nek, a 87 óta készült rossz vicceket pedig dobnám a szemétre. A Predators simán van olyan jó, mint az első rész, és ez nekem bőven elég. Rodriguez és Nimród megcsinálta. Ugyanolyan kíváló brainless akció marhaság, mint az első. És ez jó. Néha ez is kell. 8/10. Jöhet a folytatás.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hx94HC1u_P8

Címkék: kritika robert rodriguez action predator antal nimrod 8/10 adrien brody

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr492241284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása