What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A kilencedik légió - Centurion (2010)

2010.08.29. 15:57 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A hírek, a készítők, a trailerek és az előzetes vélemények alapján én valami nagyon-nagyon rosszra számítottam. Szerencsére, a Centurion azért annyira nem élvezhetetlen.

Valamikor A.D. 117-ben, Anglia dimbes dombos vidékén a őslakos piktek lemészárolták az idegenben játszó római csapatot, a híres-neves kilencedik légiót (igaz, ezt egy kis csalással tették). Ám nem végeztek hibátlan munkát. A vaskatonák közül egy maréknyi életben maradt, akik üldözőbe is vették a hazaiakat, mivel azok elfogták a közkedvelt római tábornokot. Sajnos, a kiszabadítás nem sikerült, sőt hőseink "véltelenül" még a pikt király egyetlen fiát is kinyírták. Ez csak egyet jelenthet: futás! Az éhségtől és hidegtől szenvedő öt-hat katona átszeli a zord albion erdős vidékeit, nyomukban a piktek elit válogatottja, élükön a legveszélyesebb gyilkossal, a fent látható, Darth Maul stílusára hajazó Olga Kurylenko-val.

"Goodbye witch"

Azért szögezzük le, hogy bár a Centurion annyira nem rossz, azért a jótól is messze van. A történet fő vonala, a futás egészen jól van megoldva, pörög a film, ez jó. De a mit-miért-hogyan összefüggések enyhén szólva is hanyagolva vannak. Nincs mese, ez egy kaszabolós B-film a béka segge alól. Kiszámítható, lapos, és semmi olyan plusz coolság nincsen benne, amitől ezeket feledtetni tudná - mint ami mondjuk a 300 esetében megvolt. Egyébként senki ne higgyen a poszteren olvasható infónak ("kalandfilm a 300 és az Apocalypto stílusában) - ha már hasonlítani kell valamihez a Centurion-t, akkor az a legújabb Robin Hood legyen. Hiszen majdnem ugyanolyan, csak véresebb és feszesebb, ellenben színész-mentesebb és értelmetlenebb.

De be kell valljam, azért korrekten elmegy vele az idő. És Olga Kurylenko nagyon jól néz ki. Több pozitívum nem nagyon van, kap egy 5/10-et, viszlát.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KOZs2_i_cDE

Címkék: kritika history action olga kurylenko 5/10 centurion michael fassbender

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr822256591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása