What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Terhes társaság - Due Date (2010)

2010.11.09. 00:38 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ez a film sokkal szomorúbb, mint aminek látszik.

Peter, az arrogáns f@szkalap (Robert Downey Jr.) igyekszik elérni a Los Angeles-i gépet - ugyanis haza kell érnie, mert felesége napokon belül szülni fog. Ám a reptéren összeütközik Ethan-nel (Zach Galifianakis), egy medveszerű, tök jófej,  ámde totál kreténnel, akinek köszönhetően nem jut fel a gépre - sőt, mindenféle repüléstől eltiltják. Peter, bármennyire is nem akarja, kénytelen Ethan segítségét kérni, így hőseink autóval vágnak neki a több mint három napos útnak. A menet nem lesz egyszerű. Enyhe súrlódások várhatóak.

"Hiányzik a papa"

Todd Phillips rendező ahhoz vitathatatlanul ért, hogy miként kell kanbulit csinálni. Előző filmjei (Old School, Road Trip, Hangover) se szólták igazán másról, mint a végtelen marhulásról, amibe néha-néha belekerül az összetartás, a haverok vagyunk érzés - egy szóval a férfibarátság, ami sokkal komolyabb dolog annál, mint amilyennek hangzik. Legújabb filmje, a Due Date esetében azonban az arány megfordul - ez alapvetően egy barátságról, mint kapcsolatról szóló film, ami persze egy rakat jó poénnal van tálalva. Ez jó is, jelzi, hogy Phillips valami mást, valami mélyebbet akar, és a plusz jó hír az, hogy néha el is találja a dolgot. A Due Date néhány pillanatban egészen szívszorító tud lenni. Viszont ilyenből sajnos kevés van, és az egész filmen inkább a szándék, mint a tényleges tett érződik. A film eléggé messze van témabeli társaitól, köztük az Apatow brancs filmjeitől, mint például a Superbad vagy a Pineapple Express, amik egyfolytában ezzel a kapcsolattal működtetik magukat.

Viszont szerencsére van egy olyan párosunk, hogy Downey Jr. és Galifianakis, akik minden hibáján túllendítik a filmet. Nincs mit szépíteni: ha ők nem lennének, ez a film jóeséllyel teljesen kisiklana. Bár néhány alapvető logikátlanságot (mint péládul az egy kocsiba kerülés erőltetettségét, vagy az érthetetlenül hirtelen váltást az ellenszenvesség és barátságot között) ők sem tudnak semmissé tenni, de több, mint tisztességesen, igazából nagyszerűen végzik a dolgukat. Miattuk válnak a nem éppen csúcs poénok hasfogós fuldoklássá, és a kissé lapos drámai szituácikók tényleg meghatóvá. Ez totál az ő filmjük. A rendező hálás lehet.

Mert Phillips nagyon mély akar lenni, de sajnos ezért filmje kicsit kisiklik, és se drámának, se vígjátéknak nem lesz kiemelkedő. De mivel két ilyen remek színésze van, ezeket egy vállrándítással meg is lehet bocsátani. Mindenestre az irány jó, a következő után (mert a következő a Hangover 2) szerintem már menni fog. A Due Date-el most egy 7/10-et érdemel, amiből egy-egy pont Robert-é és Zach-é.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WGpJUh9j-jU&feature=related

Címkék: kritika comedy zach galifianakis robert downey jr 7/10 todd phillips due date

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr192433026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása