What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2010: Legjobb filmek a moziban

2011.01.06. 11:26 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Elérkeztünk az utolsó listához, egyben a csúcsponthoz, vagyis 2010 legjobb filmjeihez. Ismét el kell mondjam, hogy bitang erős év volt a tavalyi. Erre a legjobb példa talán az, hogy nagyon sajnálom a Lovely Bones-t, mert a 90%-val nem tudott bekerülni a top 10-be (tizenegyedik). Azért ez kemény. Mint ahogy az is, hogy még a huszonnyolcadik helyen is egy 80%-os megítélésű film áll. Szóval ez a tíz tényleg a legjobbak tízese, és csak remélni tudom, hogy jövőre is hasonló "problémákkal" kell majd szembenézni :-D Na, nézzük a finálét.

 

10: Éli könyve - The Book Of Eli

Tudom, hogy szinte mindenhonnan lehúzó értékeléseket kapott, de számomra a Hughes tesók alkotása akkor is az év legcoolabb filmje. Ahogy Denzel irtó profizmussal átvág a posztapokaliptikus sivatagon napszemüvegben, az egyszerűen király, mint ahogy a film többi része is. Gyönyörűen lepusztult látvány, érdekes és okos sztori, Mila Kunis, atom zene, de mindenek előtt az előbb említett Denzel és Gary Oldman kettőse. Ezt nagyon összehozták.

 

9: A bombák földjén - The Hurt Locker

Kathryn Bigelow nulla pénzből össze tudta hozni azt, amit férfi kollégái nagy büdzséből és sztárokkal telepakolva nem: egy izgalmas és kőkemény iraki háborús filmet. Aminek furcsa mód az a titka, hogy nincs is benne háború. A Hurt Locker profin mondja el, hogyan lesz a kész életveszélyből életforma, hogyan tudja az ember elveszíteni önmagát, és hogy mennyire értelmetlen minden. És ahogy Jeremy Renner a végén visszatér igazi otthonába, az egyszerűen hihetetlen. War is a drug.

 

8: Harry Potter és a Halál ereklyéi-első rész - Harry Potter And The Deathly Hallows part 1

Harry, Ron és Hermione nekivágtak a végső nagy útnak, és ez szívszorítóan csendesre sikerült. David Yates az utolsó előtti filmben a magány és a kilátástalanság érzésével, de mindenek felett a csönddel éri el azt, hogy a 7.1 messze a legszomorúbb Potter mozi. A feeling átjön, a film tökéletesen működik, a néző elgondolkodva mered a vászonra. Nagyon várjuk az utolsó részt.

 

7: Egek ura - Up In The Air

Jason Reitman először megmutatja, milyen a pörgő élet. Hogy milyen jó is az, hogy nincs kötöttség, nincs család, csak utazunk egyfolytában. Aztán fogja az egészet, romba dönti, és megmutatja a másik oldalt: milyen az, amikor van család, amikor van kihez hazamenni. Aztán megkérdezi: szerinted most melyik a jobb? A választ, melyet még George Clooney se tud, teljesen a nézőre bízza. Az Up In The Air Clooney One Man Show-ja, az áhított és meglévő életről, azok napos és árnyas oldalaival. Nem tudom, hogy abba a bizonyos táskába bettenném-e ezt a filmet, de ezen a listán itt a helye.

 

6: Az amerikai - The American

Már megint George Clooney, de ezúttal Anton Corbijn filmjében, ami érdekes módon úgy tud izgalmas és feszült, laza és atomkemény maradni, hogy közben alig történik valami. Az American eléggé lassú film, de olyan eleganciával és stílussal rendelkezik, hogy öröm nézni. És ahogy Reitman, úgy Corbijn se mond ítéletet bérgyilkos hőséről. Csak megmutatja annak halk drámáját. George-ról meg most már bizton kijelenthető, hogy nagyon jó színész.

 

5: Így neveld a sárkányodat - How To Train Your Dragon

A DreamWorks sárkány utáni filmjeit elnézve valószínűleg ez csak egy véletlen telitalálat volt, de ilyen véletleneket kérünk még! A stúdió végre felnőtt a Pixarhoz, és egy olyan alkotást tett le az asztalra, ami összegezve egy dolgot csinál, de annál talán nincs is fontosabb: elvarázsol. A kitaszított Hablaty és a rep-, és beszédképtelen Fogatlan történetében annyi szív és lélek van, mint senki másban a tavalyi évben. Egyszerű, kiszámítható, de mérhetetlenül szerethető film a Dragon, ami megnevettet, elszomorít, elérzékenyülsz tőle, és a végén átölelnéd az egész világot. Az ilyen filmekért imádom a mozit.

 

4: Kick-Ass

Matthew Vaughn mindenkit jól átvert a Kick-Ass-szel. Kiderül, hogy az előzetesen poénokkal teletűzdelt superhero-movie paródiaként híresztelt alkotás igazából saját műfajának legnagyobb tisztelője. Hiába a sok jó poén, Big Daddy és a többiek története véresen komolyan veendő, mely igazából egy örök klasszikus mondás, csak extra erőszakosan becsomagolva: élj az álmaidnak. A fanok meg könnyeznek a gyönyörűségtől.

 

3: Toy Story 3

A Pixar ezúttal a lassú elmúlást, a búcsúzást járta körül, és mindezt alap hőseire, Woody-ra és Buzz-ra húzta rá. Annak ellenére, hogy részben kényszer filmmel van dolgunk (üzleti hacacáré, nézz utána), a Toy Story 3 (és persze a Pixar) még mindig az animáció csúcsát képezi. A ragaszkodás, a fájdalmas elválás, és végül a halállal való szembenézés. Erős és fájó témák, hihetetlen jó karakterekkel és jópofa humorral. Egy kisebb csoda.

 

2: The Social Network

David Fincher filmet csinál a Facebookról? Egy fenét. Fincher egy generációról, egy új típusú életvitelről, a fiatalságról, a magányról, de leginkább egy magányos ember rossz döntéseiről csinált filmet. Mark (akit Jesse Eisenberg alakít zseniálisan) tetteit távolról figyeli a rendező, nem mond véleményt. Egészen az utolsó percig, amikor minden összeáll. Aki addig gonosz volt, most sajnálatra méltó lesz, és megértjük: ő csak lenni akart valaki. Erről csinált Fincher filmet. Hatalmas tapsot neki.

 

1: Eredet - Inception

Az Inception egy olyan film, amiről még mindig nem hiszem el, hogy létezik ilyen. Esélye se volt senkinek, hogy elvegye tőle az elsőséget. Christopher Nolan filmje egyszerűen mindent visz, egy tökéletes rendezés, csavaros és roppant intelligens történet, rengeteg ötlet és kreativitás, remek színészek lehengerlő alakításai, és hihetetlen, mindent elsöprő hangulat. Egy elvileg sci-fi akció thriller, az álmokról és az emberi lélek rejtelmeiről. De Nolan ravasz. A zseniális mögé rejti a még zseniálisabbat. Az Inception valahol mélyen a szerelemről, a boldogságról, a vágyról szól, amit az ember képtelen elengedni. Még akkor is, ha az nem valódi.

 

 

És amik még nagyon jók voltak 2010-ben a moziban: The Lovely Bones; The Road; Despicable Me; The Expendables; Splice; Ghost Writer; Legend Of The Guardians; Pandorum; Predators; The A-Team;

 

Ezek voltak hát 2010 legjobbjai. A listáknak vége, találkozunk velük jövő ilyenkor. Kívánok mindenkinek legalább olyan jó mozis évet, mint a tavalyi, sok jó filmélményt, mert ne feledjétek: mozizni jó. Este én már megyek is, és kezdődik az idei verseny.

 

És legvégül még hadd mutassam meg ezt a videót, ami összegzi az egész 2010-es évet. Érdemes megnézni, mert nagyon jó! : https://www.youtube.com/watch?v=I4dEWOB6THE

 

Címkék: harry potter 2010 toy story up in the air the hurt locker kick ass the book of eli inception how to train your dragon the social network the american deathly hallows part 1 best movies

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr902564315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása