What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A gyerekek jól vannak - The Kids Are All Right (2010)

2011.04.23. 10:44 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A trend most már megköveteli, hogy minden évben legyen egy szívmelengető dramedy az Oscar-jelölt filmek csoportjában. Legutóbb tárgyalt filmünké lett a megtiszteltetés - teljes joggal.

Jules (Julianne Moore) és Nic (Annette Bening) egy leszbi házaspár, akik két gyerekükkel boldogan élik az amerikai kertvárosi idillt. A srácok, Joni és Laser egy nap úgy döntenek, hogy felkeresik biológiai apjukat, a spermadonort, és Paul (Mark Ruffalo) képében meg is találják azt. Paul ritka jófej, aki örül a hirtelen jött apaságnak, és igyekszik minél aktívabban részese lenni a családnak. Ennek mindenki örül, és mindenki jó kapcsolatot ápol Paullal - kivéve Nic-et, akinek bűzlik valami.

"I like lesbians"

Ha valamihez hasonlítani kellene a Kids Are All Right-ot, akkor az mindenképpen a Little Miss Sunshine lenne. Műfaji rokonságukon túl (ami a keserédes vígjáték) a nem hétköznapi családkép, a legkülönbözőbb problémák egész sora, a remek alakítások és az élet keménységét felvonultató sztori is közös pont - melynek végén ott a napsugár. Akárcsak a Miss Sunshine-nál, a Kids-nél is derűsen áll fel az ember a székből, miután a száz perc alatt többször szétröhögte magát, illetve nem egyszer meghatódott a tökéletesen megjelenített emberi drámákon. A Kids is képes arra, hogy egy kis lelket öntsön, de ha a néző arra nem vevő, akkor még mindig ott vannak a színészek, és a remek teljesítményeik, amiken lehet ámulni.

Viszont a film emellett nem egy hibával rendelkezik, és mindegyik a forgatókönyvhöz köthető. Olyan, mintha a készítők nem tudták volna eldönteni, hogy a sok szál közül melyikre fordítsanak hangsúlyt - ezért kapunk mindenből, aminek a hátránya az, hogy egyik se lesz teljes. Mert most akkor a házasság (melynek összetétele mellékes) nehézségeiről beszélünk? Vagy a hirtelen felnőtté válásról gimi és egyetem között? Esetleg a szülő-gyerek viszony mélységeiről? És akkor a Mark Ruffalo szál még sehol sincs. A film úgymond csapong, mindennel foglalkozik, de mindent csak megkapargat, igazán nem tud belemenni a részletekbe. Bár ha jobban belegondolok ez a sokszínűség akár még a koncepció része is lehet, ha azt mondjuk, hogy a Kids magáról az életről hivatott szólni, ahol minden egyszerre történik, és egyik gond sem várja meg, hogy a másiknak vége legyen. Csak úgy jön. Ha ez tényleg így van, akkor nagy piros pont az alkotóknak.

Ettől persze még a felszínesség nem lesz bocsánatos, de igazából kit izgat? A Kids Are All Right az év eddigi legaranyosabb és legmelegszívűbb filmje, aminek ezért nem is érdemes semmit se felróni - hiszen senki sem tökéletes. De ha a jó szándék és a lélek megvan, akkor nem is baj. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DgwjTy_cohg

Címkék: kritika comedy drama 8/10 julianne moore mark ruffalo anette bening mia wasikowska the kids are all right

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr922849285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása