What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Fifti-Fifti - 50/50 (2011)

2011.12.31. 10:21 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Igaz történet egy rákos srácról, szakításról, barátságról, szerelemről, sok humorral és fűvel. Valahogy így néz ki az év egyik legszebb filmje.

Adam (Joseph Gordon-Levitt) egy nap, mint derült égből a villámcsapás, megtudja, hogy rákos. Hátrákja van. Kirendelt terapeutájával (Anna Kendrick), anyjával (Angelica Huston) és legfőképpen legjobb haverjával, Kyle-al (Seth Rogen) megpróbálja kibírni a kibírhatatlant, miszerint 50-50 az esélye az életben maradásra.

"- Leakasztottad a képemet?!
- Nem illett az új tévéhez."

A 50/50 legeslegnagyobb erénye, hogy az ember az utolsó pillanatig elhiszi. A szkriptnek, a rendezésnek és nem mellékesen Jospeh Gordon-Levittnek (nameg az állat Seth Rogennek XD ) köszönhetően mind a száz perc hiteles és emberi - és pont ezért nem azt mondom rá a végén, hogy ez egy "viccet csinálunk a rákból" film. Mert erről szó nincsen, főhősünk betegsége a lehető legkomolyabban van véve. De mivel - mint mondtam - végig hihető az egész, simán beleférnek a poénok, a füvezés, a rákkal való csajozás ésatöbbi, és még csak fel se merül az emberben az, hogy itt valami ízléstelen lenne.

Az eddig totál ismeretlen Jonathan Levine egyébként nem csak ezen a kényes határon egyensúlyozik profi módon. A legjobb dramedy direktorokat megszégyenítve képes vegyíteni a drámát a komédiával (hú, ez így kicsit gázul hangzik), mindkét oldal végletéig elmenve - vagyis vagy a meghatódottságtól vagy a röhögéstől sírsz - sőt, még love storyra is futja tőle, és azért ez nem kis teljesítmény.És itt kezdek gondban lenni: nem tudom, hova és milyen módon dicsérhetném még ezt az egészet.

Mert erről a filmről csak azt lehet mondani, hogy hihetetlen jó. Humora, alakításai, fordulatai, de mindennél jobban emberi kapcsolatai egytől egyig szenzációsak. Egy nagy feel-good mozi, úgy ahogy van. Szavak helyett inkább a számok beszéljenek. 9.5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jeh5YXotTTM

Címkék: kritika comedy 50/50 drama seth rogen joseph gordon levitt 9.5/10 bryce dallas howard anna kendrick

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr493508787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása