What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sorozat: Camelot (2011)

2012.04.11. 10:57 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ide egy HBO kellett volna - csak hát ők találtak jobbat.

A nagy király halálakor a helyi mágus, Merlin (Joseph Fiennes) elindul megkeresni annak eltitkolt fiát, Arthurt, hogy gyorsan királlyá tanítsa a vidéki suhancot. A terv lassan, de sikerül, és Angliának ifjú, ámde jóságos királya lesz. Viszont a képbe bejátszik Arthur féltestvére, minden boszik őse, Morgana (Eva Green), akinek eszébe sincs lemondania a szerinte őt megillető trónról.

A minden bizonnyal történelem geek Michael Hirst (hiszen ő körmölte a két Elizabeth mozit és Tudors-t is), és Chris Chibnall (a Torchwood és a Dr. Who írója) kreálmánya a Camelot, ez a szerencsétlen sorozat. Szerencsétlen, mert ha (jó) pár évvel előbb készítik el, akkor még ütött is volna, és nem kaszálják félbe - viszont így, 2011-ben pont belefutott a hasonló természetű Game Of Thrones-ba, és a kicsit is jártas olvasó tudja, hogy az most a világ teteje. Szóval a Camelot rosszkor volt rossz helyen, amiért nagyon sajnáljuk. Bár azért annyira nem.

Mert a Lost-ok, Tara-k, Thrones-ok meg satöbbik világában az ember joggal várja el egy sorozattól, hogy folyamatosan történjen benne valami izgi - hát, esetünkben ez nincsen meg. A Camelotról nekem egyfolytában egy kitörni készülő vulkán jutott eszembe, amiben érezhetően ott az erő, de az istenért se akar megmozdulni, és semmit se mutat magából (akárcsak a Joseph Fiennes alakította Merlin). Hiszen az alkotók egy izgalmas világot hoztak össze, mely ugyan realista, de jólesően tűnik fel benne az Arthur mondakör egy-egy eseménye (mindkét kard megszerzése abszolút favorit, egyben a kevés értékelhető elem egy-egy tagja), és főleg a természetfeletti, tudod, az a jóféle, sejtelmes mágia. A baj az, hogy ilyenekből iszonyat kevés van, és ha elő is fordulnak, akkor is hamar le vannak zavarva. Ennek oka valószínűleg a költségvetésben keresendő.

Így sorozatunk egy idő után eléggé unalmassá válik. Annak ellenére, hogy karakterei nagyon jók, a hangulat átjön, és taps a díszleteseknek, valahogy sehogy se akar az egész életre kelni. Illetve egyszer tartósan megtörténik ez a csoda, de ez persze az utolsó két részre vonatkozik, ami már mindegy - de legalább jó szájízt hagy maga után. De 5/10-nél többet nem nagyon érdemel, ez az időközben minisorozattá vált, ámde több évadosra tervezett, ebből adódóan fájón befejezetlen széria.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2J2-aVVPCzY

Címkék: kritika sorozat drama eva green 5/10 adventure camelot joseph fiennes

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr554382732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása