What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A bosszú jogán - Seeking Justice (2011)

2012.04.12. 19:06 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nic, ez így nem lesz jó.

Will (Nicolas Cage) feleségét (January Jones) brutálisan megerőszakolják és megverik. Hősünk így túlfűtött indulataitól vezérelve belesétál Simon (Guy Pearce) magáncégébe, aminek a profilja a rosszfiúk fű alatt való elintézése. Will általuk megkapja a bosszút, felesége támadóját megölik - ám egy napon Willnek meg kell hálálnia a szívességet...

"The hungry rabbit jumps"

Nincs mese, szembe kell nézni azzal a szomorú ténnyel, miszerint Nicolas Cage, ez az egyébként remek színész, valamint a 90-es évek egyik legnagyobb sztárja már csak egy lépésre van a "direct to dvd" határától - vagy talán már annyira se. Az utóbbi időben nemcsak blockbuster várományosok buktak el vele (Drive Angry; Ghost Rider 2), de a független és össze-vissza forgalmazott filmecskéi is megállnak pár ezer dollárnál, hogy aztán egy hét moziban töltött idő után már a boltok polcain köszönjenek vissza (lásd a Trespass-t, vagy jelen filmünket). Pedig ez a fickó nem hülye: mint már mondtam, nagyon jó színész, és az ízlése is megvan még, hiszen a vergődéses években azért volt egy Weather Man, egy Lord Of War vagy egy Knowing, hogy a Kick-Ass-ről ne is beszéljünk. Nem tudom, hogy Nic hol rontotta el az egészet, de innen nagyon nehéz lesz kimászni (és reméljük nem kell majd hozzá Quentin felkaroló hadjárata). Én gőzerővel szurkolok neki, mert ő ennél sokkal többet érdemel.

Mai filmünk, a Seeking Justice viszont nem nagyon érdemel több figyelmet annál, mint amit kapott. Önmagához képest érdekes témáját, vagyis önbíráskodást, illetve annak szervezet-szerű formáját a lehető legsemmilyenebbül sikerült megvalósítani, és az egész nem köt ki magasabb szinten, mint a Film+2 noname akciófilmjei. Roger Donaldson rendezése azért annyira nem szörnyű, sőt, a száz percnyi játékidőből legalább nyolcvan teljesen élvezhető, ártatlan kis akció, de ordító butaságai és már-az-ciki-hogy-megtörténik elemei (na, vajon ott lesz a rosszarcú kopasz az asztalnál, mikor másodjára visszanézünk rá?) ölik ezt az amúgy se erős matériát. Legalább a színészekkel nincs baj, lévén, hogy jó színészek, mind Cage-t, mind pedig Guy Pearce-t (aki egyébként mit keres itt?) el lehet nézegetni, sőt, Donaldson paranoia keltése is elég jól működik, valamint van egy szinte már megváltásként ható, ám valójában színtelen-szagtalan autósüldözésünk. Viszont már így is túlfényeztem ezt a filmet, ami őszintén szólva sablonos, unalmas, de azért egyszer meg lehet nézni. De többször tuti nem. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7OXDHZ3BiXA

Címkék: kritika thriller nicolas cage action 4/10 guy pearce january jones seeking justice

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr134387783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása