What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Börtönregény - Get The Gringo (2012)

2012.07.09. 19:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Mel Gibsonnak már kijárna egy rendes esély.

get_the_gringo_movie.jpg

A gringo (Mel Gibson) egy nap autójával áttöri a mexikói határt, a hátsó ülésen egy haldokló bohóccal, és egy táskányi suskával. Az ottaniak jól elkapják, majd bedugják a helyi börtöntelepre, ahol hősünknek gyorsan kell alkalmazkodnia, ha életben akar maradni...

"Stop bleeding on my money"

Mel Gibson mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a nagyérdemű szeretetét. Visszatérése óta volt már bosszúálló akcióhős (Edge Of Darkness) és igazi drámai karakter is (a zseniális Beaver), ám csak nem sikerül megtöltenie a mozitermeket -  talán már soha nem is fogja. És biztosítok mindenkit, nem a Get The Gringo a vízválasztó, bár Gibson sok-sok év óta most áll a legközelebb klasszikus önmagához, akit mindenki imádott szerte a világon. Legújabb filmjéhez Riggs és Maverick jellemét ásta elő, és mindenki tudja, hogy az milyen – ravasz és szellemes, egy minden helyzetből önmagát kidumáló csirkefogó, a jól ismert félmosollyal az arcán. Jó újra ezt a Gibsont látni, főleg, hogy semmit se változott – mintha még mindig a nyolcvanas éveket élnénk. Jelen filmünk minden erényét neki köszönheti.

Ám sajnos a végeredmény így is maximum közepesnek mondható. A forgatókönyv (amit egyébként Gibson a rendezővel karöltve írt), bár tele van jópofa dolgokkal, eléggé lapos, köszönhetően annak, hogy majdnem teljes egészében egy helyszínen játszódik. Ezen egy jó rendezői munka még segíthetne de azt sem kapunk: Adrian Grunberg rendező semmi változatosságot nem visz börtöntelepére, és amikor már egy órája csak izzadt mexikóiakat lát az ember, az nagyon unalmas tud lenni (az aktuális időjárás miatt meg még extra fullasztó is). A Get The Gringo nagyon gyorsan állítja magát monotonra, és hiába próbál ebből a vége felé kitörni – inkább már csak a végét várjuk. De mint mondtam, Mel megtesz mindent, hogy mindezt úgy-ahogy élvezhetővé tegye. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Bui8shxlYl0

Címkék: kritika mel gibson action 5/10 get the gringo

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr324638482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása